Uutisen päiväys

29.5.2017← Takaisin

FIS hyväksyi olympiatalven kilpailukalenterit

Kansainvälinen Hiihtoliitto hyväksyi kauden 2017/18 eri lajien kilpailukalenterit kevätkongressissaan viime viikolla. Suomi sai erinomaisen kattauksen maailmancupin kilpailuja sekä Rukalle että Lahteen.

Ruka Nordic avaa maailmancupkauden maastohiihdon ja yhdistetyn osalta. Molemmissa lajeissa kilpaillaan ns. tour-viikonloppu eli ohjelmassa on kolme kisaa. Mäkihyppyyn on myös muutoksia luvassa, kun kilpailupäivät Ruka Nordicissa ovat lauantai ja sunnuntai. Ensimmäiset maailmancupin pisteet jaetaan viikkoa aikaisemmin Puolan Wislassa.

Lahden maailmancupviikonloppu osuu heti olympialaisten jälkimaininkeihin. Ensi kauden olympiamitalistit on siis mahdollista nähdä tuoreeltaan Salpausselällä, mikä tekee tapahtumasta viime talven MM-kisojen tapaan erittäin vetovoimaisen. Salpausselällä kilpaillaan yhteensä kuusi maailmancupin osakilpailua, kaksi jokaisessa lajissa.

Uusia järjestäjäpaikkakuntia on maailmancupkiertueella myös mukana. Maastohiihdon kalenterista poistui Nove Mesto (CZE) ja  Saksan Dresden pääsi uutena mukaan. Yhdistetyssä uutena mc-järjestäjänä on tammikuun alussa Viron Otepää.

Tulevalla kaudella Suomessa järjestetään myös alemman tason kansainvälisiä kilpailuja. Vuokatissa kilpaillaan yhdistetyn Youth Cupia elokuun alussa, Kuopion Puijo taas jatkaa tuttuun tapaan mäkihypyn FIS Cup isäntänä niin ikään elokuussa. Talvikaudella mäkihypyn Continental Cup hypätään Lahdessa joulukuussa ja yhdistetyn COC-kisat taas käydään Rukalla tammikuussa. Tuolloin testataan uutta massastartti-kisamuotoa.

Maastohiihdon maailmancupkalenteri 2017/18 

Mäkihypyn (miehet) maailmancupkalenteri 2017/18 

Naisten mäkihypyn maailmancupkalenteri 2017/18 

Yhdistetyn maailmancupkalenteri 2017/18 

Kaikki kilpailukalenterit pdf-muotoisina FISin sivuilla

 

Kesä-GP-sarjat käyntiin heinä-elokuussa

Mäkihypyn kesä-GP alkaa maailmancupin tapaan Puolan Wislasta heinäkuun puolivälissä. Kalenteri kokonaisuudessaan Naisten kesä-GP sisältää seitsemän osakilpailua ja miesten 12 osakilpailua päättyen 3. lokakuuta Klingenthaliin.

Yhdistetyssä kesä-GP-sarja käynnistyy elokuun puolivälin jälkeen Oberwiesenthalista Saksasta. Kalenteri kokonaisuudessaan