Uutisen päiväys

17.2.2016← Takaisin

Finlandia-hiihto hiihdetään 42 kilometrin matkalla

Helmikuun viimeisenä viikonloppuna Lahden ja Hollolan alueella hiihdettävä Finlandia-hiihto päästään viemään läpi tänäkin vuonna, sillä kaunis talvisää on saapunut Lahteen.

Sekä lauantaina 27. helmikuuta perinteisellä että sunnuntaina 28. helmikuuta vapaalla pidempi matka on 42 kilometriä. Lyhyemmät matkat ovat alkuperäisen ohjelman mukaan 32 kilometriä lauantaina ja 20 kilometriä sunnuntaina.

Pidemmällä matkalla reitti muuttuu sen verran, että Hälvälän ja Orinkarkauksen välillä oleva pelto-osuus jää pois. Asian päätti Finlandia-hiihdon päätoimikunta kokouksessaan keskiviikkona.

Tällä hetkellä Finlandiaan on ilmoittautunut 3200 hiihtäjää. Jälki-ilmoittautuneita tulee koko ajan, sillä kysyntä Finlandiaa kohtaan on kasvanut merkittävästi sen jälkeen, kun kolme massahiihtotapahtumaa on muualla Euroopassa jouduttu perumaan.

“Lahdessa on tällä hetkellä kaunis talvisää. Kolme muuta hiihtoa on Euroopassa jouduttu perumaan lumipulan vuoksi, joten olemme ylpeitä pystyessämme järjestämään kunnon maratonhiihdon tänäkin vuonna. Mukaan ehtii vielä kaikille matkoille, joten toivotamme kaikki hiihdon ystävät läheltä ja kaukaa nauttimaan tapahtumasta”, Finlandia-hiihdon puheenjohtaja Juha Viljamaa sanoo.

Finlandia-hiihdon lähtö on lauantaina ja sunnuntaina ensimmäisten ryhmien osalta klo 10. Finlandia-hiihtoviikko alkaa tiistaina historian toisella Lasten Finlandialla ja jatkuu vielä ennen viikonloppua perjantaina Finlandia-sprintillä.