Uutisen päiväys

21.2.2012← Takaisin

Epäonni vei Juho Mikkosen mahdollisuudet välieriin

  Juho Mikkonen selvisi suomalaiskolmikosta ainoana puolivälieriin nuorten MM-kisoissa 23-vuotiaiden vapaan sprintissä Erzurumissa. Mikkonen oli erässään hyvissä asemissa kiinni jatkopaikassa, kunnes saksalainen Sebastian Eisenlauer kaatoi alamäessä Mikkosenkin ja molempien kisa meni siinä pilalle. Mikkosen loppusijoitus oli 29:s.

  ”Eipä siinä paljon ajatellut. Ihan hyvä päivä oli muuten, karsinnassa oli hyvää hiihtoa ja olisin ainakin välierään päässyt. Turha sitä on kuitenkin jossitella. Torstaina perinteisen 15 kilometrillä katsotaan uudestaan”, Mikkonen summasi.
  Venäläiset ottivat kilpailussa kaksoisvoiton, kun Gleb Retivih voitti ja Jevgeni Belov oli toinen. Sveitsin Roman Furger vei pronssin. Miesten kilpailun toinen suomalainen Ristomatti Hakola jäi 41:nneksi eikä päässyt karsinnasta jatkoon. Naisten sprintissä ainoa suomalaisedustaja oli Maria Grundvall, joka ei saanut kropastaan irti jatkopaikkaan oikeuttavaa vauhtia vaan jäi 31:nneksi. Kilpailun voitti Saksan Hanna Kolb ennen ruotsalaisia Emma Wikeniä ja Jennie Öbergiä.
  ”Olen todella pettynyt, olisin toivonut tästä päivästä parempaa. En oikein tiedä mitä tapahtui. En oikein päässyt kisaan mukaan enkä missään vaiheessa kunnolla vauhtiin. Nyt pitää vain keskittyä torstain perinteiselle kympille”, Grundvall sanoi.

  Kahdeksan suomalaista kilpailee keskiviikkona

  Keskiviikkona Erzurumissa kilpaillaan 20-vuotiaiden sarjassa perinteisellä hiihtotavalla naisten vitonen ja miesten kymppi. Suomalaisista mukaan starttaavat: Susanna Saapunki, Saana Kemppainen, Linda Härkönen ja Anni Kainulainen sekä Joonas Sarkkinen, Iivo Niskanen, Antti Ojansivu ja Sami Lähdemäki.

  Tulokset:
  Erzurum, Turkki:
  Nuorten MM-hiihdot, 2. päivä:

  23-vuotiaiden sprintti (v):

  Naiset: 1) Hanna Kolb Saksa, 2) Emma Wiken Ruotsi, 3) Jennie Öberg Ruotsi, …31) Maria Grundvall Suomi.

  Miehet: 1) Gleb Retivih Venäjä, 2) Jevgeni Belov Venäjä, 3 Roman Furger Sveitsi,…29) Juho Mikkonen Suomi, …41) Ristomatti Hakola Suomi.