Uutisen päiväys

17.12.2017← Takaisin

Eero Hirvonen podiumille – neljä suomalaista maailmancup-pisteillä

Eero Hirvonen nappasi tälle kaudelle jo kolmannen palkintopallisijoituksensa Ramsaussa. Myös muut suomalaiset onnistuivat, kun myös Ilkka Herola (9:s), Hannu Manninen (22:s) ja Arttu Mäkiaho (27:s) hiihtivät maailmancup-pisteille. Leevi Mutru oli kilpailussa 36:s.

Kilpailun mäkiosuus jouduttiin keskeyttämään vaikeiden tuuliolosuhteiden takia ja käyttöön otettiin perjantain varakilpailu. Tämä sopi podiumille taistelleelle Hirvoselle hyvin.

”Hyvä lopetus tämän vuoden puolella oleville kilpailulle. Oli hyvä lähtöpaikka hiihto-osuudelle ja tiesi, että jos on hyvä päivä ladulla ja kaikki sujuu niin kuin suunniteltiin, niin on mukana podiumtaistelussa. Viimeisen kilometrin varaan jäi homma, oli aika helppoa hiihtoa ja oli kohtuullisen paljon energiaa laittaa siihen loppukiriin. Kolmas sija tuli, mutta vähän jäi hampaankoloon”, kertoi Hirvonen.

Maalia lähestyttäessä Saksan Riessle ja Italian Pittin tulivat takaa Hirvosen ohi. Uran avausvoitto ei ollut tänään kaukana.

 ”Pieni moka siinä takasuoralla kävi, pääsivät takaa tulevat kovalla vauhdilla alamäestä edelle ja meni se voittotaistelu siinä. Oli kaikki mahdollisuudet ensimmäisen voitonkin ottamiseen, mutta tietenkin hyvä näin, että pystyi norjalaisen kukistamaan siinä loppusuoralla ja tuli kolmas sija”, jatkaa Hirvonen.

Vahvoja otteitaan hiihtoladulla jatkanut Ilkka Herola nousi hiihto-osuudella 17 sijaa ylemmäs. Herolan hiihtoaika oli kilpailun viidenneksi nopein.

”Oli tänään aika iso pettymys, kun varakisa tuli voimaan. Sen jälkeen tiesi, ettei siinä ole hirveästi saumoja kovin hyvistä sijoituksista taistella. Hiihtoladulla ihan hyvä suoritus, semmoinen perus, omaa tasoa. Meillä oli hyvä suksi tänään, huolto onnistui hienosti! Olisin toivonut hyppyjä tietenkin, ei siinä hirveästi olisi ainakaan hävittävää ollut mäkiosuudella”, kertoi Herola tunnelmiaan kilpailusta.

Hannu Manninen avasi eilen kauden maailmancup-pistetilinsä ja paransi sijoitusta eilisestä vielä muutaman pykälän.

”Tänään tuli jälleen hyvä suoritus, pisteitä tuli mukavasti ja sijoituskin parani eilisestä muutaman pykälän. Hyppääminen tänään koekierroksella ja kisakierroksella ei tuntunut kovin hyvältä, oli vähän pehmoisen oloista se tekeminen. Koin, että olin onnekas, että varakisa otettiin käyttöön. Hiihto-osuudella oli aika raskas keli. Toisaalta se oli mulle hyvä juttu, siinä aika paljon porukka hyytyi kisan aikana ja sain nostettua sitä kautta sijoitusta. Tärkeitä pisteitä tuli, tyytyväinen olen kyllä tähän viikonloppuun”, kertasi Manninen.

Myös Arttu Mäkiaho on onnistunut alkukaudella tasaisesti ja maailmancup-pisteitä on tullut jokaisesta startista, eilisen kisaa lukuunottamatta.

”Vähän jäi viikonlopusta hampaankoloon, mäessä ei pystynyt näyttämään omaa parastaan. Tänään sain muutaman pojon kuitenkin sieltä napsittua, vähän sammahdin viimeisellä kierroksella Hannun peesissä ja siinä meni muutama sijoitus. Lähdetään nyt joulutauolle ja pistetään hyppyä kuosiin. Saadaan kisakierroksillekin hyvä, rento, oma suoritus. Se riittää varmasti aika korkealle. Kyllä se kunto siellä on, voi hyvillä mielillä lähteä treenitauolle”, kommentoi Mäkiaho.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa
Eero Hirvonen
Ilkka Herola
Hannu Manninen
Arttu Mäkiaho
​Leevi Mutru

Yhdistetyn maailmancupin aikataulu

Kuva: Jesse Väänänen