14.3.2010← Takaisin

Chappuisille yhdistetyn finaalikilpailun voitto – Koivuranta 6. ja Ryynänen 7.

Yhdistetyn maailmancup päättyi Oslon Holmenkollenilla sunnuntaina 14. maaliskuuta. Maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja Ranskan Jason Lamy Chappuis voitti gundersen kilpailun 14,5 sekuntia ennen Itävallan Felix Gottwaldia. Suomalaiset onnistuivat hienosti mäkiosuudella ja loppusijoituksina Anssi Koivuranta 6., Janne Ryynänen 7. ja Jaakko Tallus 29.

Suomen yhdistetyn joukkueen hyvä hyppyvire jatkui finaalikilpailussa. Janne Ryynänen hyppäsi mäkiosuuden voittoon 135 metrin liidollaan ja Anssi Koivutanta kolmanneksi 131,5 metriä kantaneella suorituksella. Jason Lamy Chappuis hyppäsi mäkikilpailun pisimmän hypyn 136 metriä, mutta tuulitasoitukset jättivät hänet niukasti Ryynäsen taakse. Jaakko Tallus oli mäkiosuuden jälkeen 9.
    Hiihto-osuudella Lamy Chappuis ei päästänyt ketään yllättämään ja vei kilpailun voiton kuudennen kerran tällä maailmancupin kaudella. Vahvat hiihtäjät Felix Gottwald(AUT) ja Magnus Moan(NOR) nousivat reilun minuutin takaa-ajoasemista kilpailun palkintopallille. Ryynänen ja Koivuranta pystyivät tekemään hyvät hiihdot ja taistelivat finaalista vielä hyvät pistesaaliit.
    Suomen joukkueen päävalmentaja Kimmo Savolainen oli tyytyväinen suojattiensa finaalikilpailuun.
    - Tyytyväinen tähän päivään pitää olla. Mäkiosuus oli yksi kauden parhaista, erityisesti Anssin hypyn löytyminen ilahdutti, totesi Savolainen iloisena.
    - Hiihto-osuudella Janne piti laittaa kovaan kyytiin Lamy Chappuisin mukaan, että saa hyvän sijoituksen. Vauhti kostautui vähän lopussa, mutta toisaalta hyvä suoritus ja sijoitus lopulta kuitenkin. Anssilta hiihto-osuus ei ollut ihan kauden parasta, mutta hyvä näin. Talluksen hiihto oli samaa tasoa kuin kaudella muutenkin, summasi Savolainen suomalaiskolmikon suorituksia hiihto-osuudella.
    Päävalmentaja toteaa kauden olleen kaksijakoinen.
    - Tästä kilpailusta jäi hyvä maku. Kausi oli meillä kahtiajakoinen, oli onnistumisia ja vastoinkäymisiä. Nyt täytyy ottaa vähän aikaa ja sen jälkeen käydä kausi suurennuslasilla läpi. Opettavainen tämä kausi on varmasti ollut kaikille, summaa Savolainen lyhyesti.