Uutisen päiväys

18.12.2010← Takaisin

Björgen vahvin LaClusazissa – Roponen parhaana suomalaisena 7.

  Maastohiihdon maailmancup jatkui tänään naisten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailulla. Maailmancupia johtava Marit Björgen voitti kisan. Voitto oli hänen uransa 42. MC-voitto. Toiseksi vaativassa kisassa hiihti puolalainen Justyna Kowalczyk ja kolmanneksi Norjan Kristin Steira.

  Suomalaisista parhaiten hiihti Riitta-Liisa Roponen, joka venytti maaliin seitsemäntenä. Muut suomalaiset olivat Kirsta Lähteenmäki 16., Riikka Sarasoja 25., Aino-Kaisa Saarinen 34. ja Anni Kyllönen 44.
   
  Riitta-Liisa Roponen (7.) :
  - Kovaa kyytiä heti alusta lähtien, muut ovat kyllä todella hyvässä kunnossa. Pakka venyi jo heti alussa ja kärki karkasi. Valmistautuminen viikonloppuun on mennyt hyvin, sen suhteen ei ongelmia.
   
  Krista Lähteenmäki (16.) :
  - Ok kisa. Lähdössä oli paljon välineiden kolistelua ja jäin siinä jo aika paljon. Alkuun lähdin ehkä hiihtämään liian kovaa, mutta kun sain oman vauhdin kohdilleen niin loppukisa meni ihan hyvin. Alkuviikko treenailtiin Davosissa, kun täällä ei ollut tarpeeksi lunta. Treenit ovat sujuneet hyvin ja valmistautuminen oli kohdillaan.
   
  Riikka Sarasoja (25.) :
  - Oli raskas kisa, mutta ihan hyvä mieli jäi että sain kuitenkin kerättyä pisteitä. Tulimme tänne vasta torstaina ja otti oman aikansa  palautua Davosista. Vireystila ei ollut niin hyvä kuin muissa kisoissa on ollut. Mutta näitä päiviä sattuu välillä, pääasia että tuli pisteitä.
   
  Aino-Kaisa Saarinen (34.) :
  - Ei ole loistotunnelmat kisasta. Onnikaan ei tuntunut olevan puolella. Siinä meni heti alussa sukset ristiin ekassa nousussa sauva poikki. Tosi huonoa tuuria. Ekan kierroksen jouduin hiihtämään väärän pituisella sauvalla. Kun sain oikean pituisen sauvan niin alkoi kulkemaan vähän paremmin. 4. ja 5. kierros menivät jo ihan ok ja loppua kohden parempaan suuntaan. Valmistautuminen kisaan meni paremmin kuin Davosissa ja sain haettua terävyyttäkin, mutta vielä jäi parannettavaa.
   
  Anni Kyllönen (44.) :
  - Kisasta jäi huono fiilis. Ensimmäisen kierroksen jälkeen puutui jalat nilkoista ja hiihdosta ei tullut enää mitään. En tiedä mistä johtui, valmistautuminen sujui kuitenkin ok ja kunto on kohdillaan. Tosi huono kisa.

  Tuloksia: www.fis-ski.com


  Maastohiihdon tiedotus – tiedotus@maastohiihto.fi