18.1.2004← Takaisin

Benjamin Raich Wengenin voittaja

Itävallan Benjamin Raich palasi kolmen vuoden jälkeen pujottelun voittajaksi ulosajojen sävyttämässä Wengenin pujottelussa. Pujottelun maailmancupin kaikki kärkinimet, myös Kalle Palander, ajoivat ulos ensimmäisellä kierroksella. Suomalaisittain iso ilonaihe oli Jukka Leino, joka oli 11:s.

Numerolla yksi laski Manfred Pranger – ulos. Numerolla kaksi laski Kalle Palander – ulos. Numerolla kolme laski Benjamin Raich – kieli keskellä suuta maaliin ja lopulta kilpailun voittajaksi. Numerolla neljä laski Girogio Rocca – ulos. Numerolla viisi laski Ivica Kostelic – tulos ja lopputuloksissa kolmas. Rainer Schönfelder – tulos ja lopulta toinen. Numerolla kuusi Pierric Bourgeat – ulos.

Sankka lumisade ja vaikea rata koituivat miesten pujottelun maailmancupin kärkinimien kohtaloksi. Suomen päävalmentaja Christian Leitnerin merkkaamalla radalla vaadittiin päivän olosuhteissa malttia ja siihen eivät cupin voittoihin ja palkintopallisijoihin tähtäävät laskijat ole tottuneet. Virheitä tuli ja rata rankaisi heti.

Edellisessä maailmancupin kisassaan pisteiden makuun päässyt Jukka Leino käytti tilaisuuden hyväkseen. Numerolla 46 laskenut Heinäveden Hyrskeen laskija oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 18:s ja näytti kylmähermoisuutensa toisella kierroksella. Hän oli kierroksen seitsemänneksi paras laskija, nopeampi jopa kuin kilpailun voittaja Benjamin Raich. Lopputuloksissa Leinolle uran tähän asti paras saavutus, 11:s.

Suomen muista edustajista Jouni Kaitala selvisi ensimmäiseltä kierrokselta maaliin mutta ei selviytynyt toiselle kierroksella. Hän oli 37:s. Rasmus Laine keskeytti.