Uutisen päiväys

8.2.2004← Takaisin

Anssi Koivuranta järjesti jättiyllätyksen

Anssi Koivuranta teki sunnuntaina Strynissä sen, mitä hänen ei vielä tämän vuoden nuorten MM-kisoissa odotettu tekevän. Koivuranta nappasi yhdistetyn sprintissä pronssia.

Norjan Petter Tande voitti, Saksan Tino Edelmann otti hopeaa. Koivuranta niittasi loppukiritaistelussa Norjan Jon-Richard Rundsveenin kymmenyksen erolla.
- En todellakaan osannut odottaa, että otan täällä mitalin, yllätysmitalistaan täysin häkeltynyt Koivuranta sopersi.
Uransa kolmannen nuorten MM-startin sunnuntaina hiihtänyt Koivuranta oli hiihtoajoissakin kahdeksanneksi nopein. Ennakkoon Koivuranta varoi lausumasta minkäänlaisia sijoitustavoitteita, vaan haki hyvää hyppyä ja hiihtoa.
- Aloin tuolla takanousussa miettiä, että vitsi kun menee hyvin ja paukkuja on. En yrittänyt siellä vielä ohi, koska se oli kapea paikka, Koivuranta kertasi leveästi hymyillen.
Luistavia suksiaan kiitellyt Koivuranta myönsi yllättyneensä, ettei takaa noussutkaan ketään pronssitaistoon.
- Loppusuoralla ajattelin, että pakko päästä edelle, muuten tulee jytke, Koivuranta nauroi.
Koivurannan ikätoveri Janne Ryynänen onnistui niin ikään hienosti. Seitsemäs sija toi myös Ryynäselle villin kortin maailmancupiin.
Antti Lehtinen oli 24:s ja Kai Kovaljeff 34:s. Koko nelikko pääsee ikänsä puolesta nuorten MM-kisoihin vielä ensi vuonna Rovaniemellä. Koivuranta ja Ryynänen ehtivät kiertää nuorten MM-kisojakin vuoteen 2008 asti.