14.3.2004← Takaisin

Anja Pärson naisten alppihiihdon supernainen-finaalissa myös suurpujottelun voitto

Anja Pärson ei jättänyt Sestrieren finaalissa kenellekään epäilyksen sijaa siitä, kuka on naisten alppihiihdon ehdoton ykkönen. Vasta 22-vuotias ruotsalainen otti kauden viidennen suurpujotteluvoittonsa. Suomen Tanja Poutiainen oli sunnuntain kahdeksas.

Anja Pärson oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta toisena mutta tykitti toisella, isänsä Anders Pärsonin merkitsemällä radalla hurjan laskun, jolla hän oli 1,67 sekuntia kilpailussa toiseksi sijoittunutta Italian Denise Karbonia nopeampi, yhteisajoissa eroksi tuli 1,11 sekuntia. Kolmanneksi aurinkoisissa olosuhteissa lasketussa finaalissa sijoittui Itävallan Alexandra Meissnitzer, joka näin osoitti lopullisesti selvinneensä pahoista loukkaantumisistaan.

Suomen Tanja Poutiainen jatkoi tasaisia esityksiään ja sijoittui tällä kertaa kahdeksanneksi. Samalla sijalla hän oli jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Suurpujottelun maailmancupissa Poutiainen oli viides. Cupin voitti ylivoimaisesti Anja Pärson. Denise Karbon oli toinen ja Espanjan Maria Jose Rienda Contreras.