Uutisen päiväys

26.10.2003← Takaisin

Alppihiihdon mc-kausi alkoi hienosti Söldenissa

Alppihiihdon maailmancup käynnistyi lupauksia antavasti Itävallan Söldenissa. Kauden ensimmäisessä suurpujottelussa Tanja Poutiainen oli upeasti viides. Viime keväänä suurpujottelussakin oivan vireen löytänyt Kalle Palander jatkoi samaa rataa myös kauden avauksessa: yhdestoista.

Alppihiihdon maailmancupkauden aloittivat naiset suurpujottelulla Itävallan alppijäätiköllä Söldenissa. Suomen suurin toivo, Ounasvaaran Tanja Poutiainen ei pettänyt vaan ylti uransa parhaaseen kauden avaussuoritukseen. Söldenin jäisellä, kovavauhtisella radalla hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen seitsemäs. Toisella laskulla hän vielä paransi sijoitustaan kahdella, tuloksena upea viides sija ja tyttö oli yhtä hymyä. Cup-pisteiden keruu oli alkanut.

Suomen toinen edustaja, pujottelua päälajinaan pitävä Henna Raita oli ensimmäisellä kierroksella 40:s, eikä näin olleen päässyt starttiin toista kertaa. Raidan lähtönumeron, 68, huomioiden suoritusta voidaan pitää hänenkin osaltaan hyvänä.

Naisten suurpujottelun voitti Saksan kokenut Martina Ertl. Ennakkosuosikki, Ruotsin Anja Pärson nousi kakkospallille. Kolmas oli avauskierroksen jälkeen ykkösenä ollut espanjalainen, Maria Jose Rienda Contreras.

Palander ja Uotila tyytyväisiä

Sunnuntaina laskettu miesten suurpujottelu sujui sekin suomalaisilta hienosti. Viime keväänä hyvään suurpujotteluvireeseen päässyt Kalle Palander kertoi etukäteen olevansa tyytyväinen sijoittumisesta 15 parhaan joukkoon ja se toteutui. Vauhdiltaan lähes super-G:tä muistuttaneella ensimmäisellä kierroksella Palander laski upeasti ja oli yhdeksänneksi nopein. Toisella kierroksella hän teki pari pientä virhettä ja sijoitus putosi kaksi pykälää. Tavoite kuitenkin oli saavutettu. Palander on saanut suurpujottelusta itselleen toisen vahvan lajin, josta on aihetta odottaa hyviä tuloksia vastaisuudessakin.

Sami Uotilalle hetket Söldenin 2800 metrissä sijaitsevalla jäätiköllä olivat erityisen jännittäviä. Kisa oli hänen ensimmäisensä viime vuonna juuri ennen MM-kisoja tapahtuneen loukkaantumisen jälkeen. Uotila halusi lähteä matkaan matalalla profiililla huolimatta siitä, että hän harjoituksissa oli pystynyt jo tekemään täysipainoisia suorituksia. Täysipainoisia olivat myös Uotilan kilpailusuoritukset. Tekniikkataituri osoitti, että tilanne on hallinnassa. Paluu toi helsinkiläiselle sijan 20. Sami Uotila is back!

Suomen kolmas laskija Jukka Leino ajoi ulos ensimmäisellä kierroksella, joten hänen maailmancupkautensa ei vielä päässyt kunnolla alkamaan.

Maailmancupin tulokset osoitteessa: www.fis-ski.com