Uutisen päiväys

7.10.2004← Takaisin

Alppihiihdon maailmancupjoukkue valmiina kauden avaukseen

Alppihiihdon maailmancupsirkus pyörähtää käyntiin reilun kahden viikon päästä, kun miesten ja naisten tämän kauden ensi-ilta lasketaan Söldenin jäätiköllä, Itävallassa. Sölden isännöi perinteiseen tapaan jo kahdeksatta kertaa peräkkäin suurpujottelun avauskilpailua.

Lajijohtaja Janne Leskinen kertoi maailmancupjoukkueiden tiedotustilaisuudessa, että tulevalta kaudelta on lupa odottaa kovia tuloksia, niin maailmancupista kuin helmikuussa laskettavista lajin MM-kilpailuista.

- Yksittäisten laskijoiden osalta odotamme maailmancupista useita osakilpailuvoittoja sekä miesten että naisten puolelta. Kokonaiscupissa tavoitteena on kolmen joukkoon sijoittuminen. Lisäksi miesten täksi kaudeksi laajentuneesta joukkueesta odotetaan uusia nimiä 15 joukkoon.

 Leskisen mukaan Bormiossa, Italiassa laskettavista MM-kilpailuista haetaan kahta mitalia, tasapuolisesti miehille yhtä ja naisille yhtä.

Miesten maailmancupjoukkueeseen on täksi vuodeksi noussut kaksi uutta laskijaa; nuoret Jukka Rajala ja Jouni Kaitala. Molemmat laskijoista nappasivat viime kaudella uransa ensimmäiset maailmancuppisteet. Kokemusta miesten puolella edustavat tutut nimet Palander, Uotila ja Leino. Naisten puolella Tanja Poutiainen ja Henna Raita edustavat maailmancuptasolla. Naisten päävalmentaja Michael Bont lupaili tosin tarkistaa kauden aikana tilannetta ja mahdollisesti laskettaa nuoria Eurooppa-cupjoukkueen laskijoita myös maailmancupissa.

FIS on tehnyt lajiin tuoreita uudistuksia ensi talveksi. Alppiyhdistetyssä kokeillaan uutta yhden päivän aikana laskettavaa kilpailua, jossa yhdistetään lyhennetyn syöksyradan ja yhden kierroksen pujottelun yhteisaika. Lajijohtaja Leskisen mukaan uudistuksella haetaan alppiyhdistettyyn uusia laskijoita, jotka saattoivat pitää aiemmin laskettua kahden päivän kilpailua liian vaativana. Bormion MM-kilpailussa kokeillaan myös uutta maiden välistä joukkuekilpailua. Joukkueeseen kuuluu kaksi miestä ja kaksi naista ja lajeina ovat pujottelu ja supersuurpujottelu.