Uutisen päiväys

27.7.2018← Takaisin

Aino-Kaisa Saarisesta Salpausselän kisojen uusi pääsihteeri

Saarinen toimii pääsihteerin tehtäviensä ohella myös tapahtumayhtiö Lahti Eventsin vastaavana tuottajana.

Moninkertainen maailmanmestari ja olympia mitalisti Aino-Kaisa Saarinen on valittu Salpausselän kisojen uudeksi pääsihteeriksi. Pääsihteeri vastaa Salpausselän kisojen tapahtumatuotannosta ja toimii tapahtuma organisaation esimiehenä.

Saarinen toimii myös tammikuun lopussa Lahdessa järjestettävien pohjoismaisten lajien nuorten MM-kisojen pääsihteerinä.

Pääsihteerin tehtäviensä lisäksi Saarinen hoitaa myös tapahtumayhtiö Lahti Eventsin tapahtumien vastaavan tuottajan tehtäviä ympärivuotisesti. Uudessa tehtävässään Aino-Kaisa Saarinen aloittaa elokuun alussa.

Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki uskoo, että Saarisen kokemuksesta on erinomaista hyötyä tulevassa tehtävässä. Saarinen tunt ee kisaorganisaation ja ihmiset huippu-urheiluajoiltaan erinomaisesti.

- Aino-Kaisalla on pitkä ja erinomainen kokemus Salpausselän kisoista sekä vahvaa näkemystä siitä, mitä Salpausselän kisojen tapahtumatekemisen tulevaisuudessa pitäisi olla.

Mäki uskoo , että Saarisen myötä saadaan kisoille u utta ja tuoretta näkökulmaa.

Entinen huippuhiihtäjä on uudesta tehtävästä innoissaan. Viime vuoden Salpausselän kisojen upeiden tunnelmien myötä uransa viime kauteen päättänyt Saarinen muistelee huikeata kisatunnelmaa montussa.

- Olin otettu Salpausselän kisoissa siitä, miten ihmiset tulivat katsomaan hiihtojani ja kannustamaan. Koen pääseväni nyt ikään kuin antamaan takaisin yle isöll e olemalla osa tapahtumaorganisaatiota ja kehittämään tapahtumaa. Salpausselän kisat on h ieno talvinen perinne, jonka tunnelmasta hiihtolajien ja talviurheilun ystävät perheineen odottavat pääsevänsä nauttimaan .

Saarinen suunnitteleekin tapahtumasta enemmän perheille kohdennettua talvitapahtumaa , sillä Aino-Kaisalla itsellään on jäänyt mieleenpainuvia muistoja talvisesta perhejuhlasta jo omasta lapsuudesta, urheiluajoilta , perheenäitinä sekä myös lapsensa i sovanhe mpien kautta.

- Myös urheilijat odottavat, että Salpausselällä ladut ovat priimassa kunnossa ja si ellä on helppo tehdä tulosta. Tuloksiahan ja jännittäviä kilpailuja tullaan katsomaan, sillä ne luovat tunnelman , summaa Saarinen.

Salpausselän kisat järjestetään Lahdessa 8.-10.2.2019 jo 94. kerran. Nuorten pohjoismaisten lajien MM-kisat järjestetään Lahdessa 20.- 27.1.2019 . Kisojen tapahtumajärjestelyistä vastaa tapahtumayhtiö Lahti Events Oy.