Uutisen päiväys

19.2.2011← Takaisin

Aino-Kaisa Saarisen vauhti kiihtyy

Aino-Kaisa Saarisen vauhti kiihtyy Oslon MM-kisojen lähestyessä. Saarinen hiihti Drammenissa Norjassa lauantaina 10 kilometrin perinteisen tyylin maailmancupin kilpailussa kolmanneksi. Krista Lähteenmäki puolestaan otti maailmancupuransa parhaan sijoituksen ollen seitsemäs.


Saarinen hävisi kilpailun voittaneelle Marit Björgenille 23,6 sekuntia ja toiseksi tulleelle Puolan Justyna Kowalczykille 6,3 sekuntia.

- Kauden paras kisa tämä oli, mutta vielä oli vähän tukkoista. Ihan pientä säätöä vielä tarvitaan yhden lisävaihteen saamiseksi. Se löytyy varmasti tämän suraavan viikon aikana, luottavainen Saarinen totesi.

Krista Lähteenmäki jäi voittajasta 1.11,0, mutta eroa neljänneksi sijoittuneeseen Norjan Theresa Johaugiin tuli vain 4,1 sekuntia.

- Tahti puuttui, oli sellaista perusjauhamista. Terävyyttä pitää saada lisää. Sijoitus tällä hiihdolla tietää kyllä hyvää. Toivottavasti sprintti sunnuntaina aukaisee.

Kerttu Niskanen oli kolmanneksi paras suomalainen sijoittuen 14. minuutin ja 41,8 sekuntia Björgenille häviten.

- Tämä oli sellaista hirveää revittelyä ja terävyys puuttui. Tasaista puurtamista. En ole koskaan hiihtänyt korkealta tulon jälkeen näin nopeasti ja odotinkin jotain tällaista. Viikko on kuitenkin pitkä aika ennen MM-kisoja.

Pirjo Muranen oli 15. vajaat kolme sekuntia Niskasesta.

- Silmät jäätyivät häiritsevästi. Töläs reissu kaikkiaan. Irtonaisuus puuttui, mutta tasaisella jaksoi kyllä iskeä. Toivottavasti tämä aukaisi paikkoja huomiseen.

Riikka Sarasoja oli 21. 2.05,8 Björgenistä.

- Tuntui siltä, että pitäisi mennä kovempaa. Hiihto tuntui hyvältä, mutta en vielä ole palautunut korkealta. Sunnuntain kisa on tärkeämpi, kun tavoite on MM-kisoissa ja 24. päivässä.

Aino-Kaisa Saarisen videohaastattelu

Katso YLE:n kisalähetys Areenasta

Tulokset
http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=CC&raceid=17482