Uutisen päiväys

10.3.2004← Takaisin

Ahonen nujersi Puijon peikon

Mäkihypyn maailmancupin johtaja Janne Ahonen suoriutui mallikkaasti urakastaan Kuopiossa keskiviikkona. Ahonen sijoittui neljänneksi ja pääsee toiseksi viimeiseen osakilpailuun Lillehammeriin 142 pisteen johdossa. Lahden voittaja Björn Einar Romören voitti myös Kuopion kilpailun.

- Ensimmäisessä hypyssä Puijon peikko alkoi vähän kummittelemaan (120 m/8.), toinen (125) oli vähän parempi. Sain tsempattua, Ahonen huokasi.

Ahonen ei vielä julistanut olevansa maailmancupin voittaja, vaikka johto turvallinen olikin.
- Hypätään nyt nämä jäljellä olevat kilpailut. Jos välimatka pysyy tällaisena, voi niihin lähteä turvallisin mielin, ei ole pakko voittaa, Ahonen sanoi.
Ahonen sanoi jännittäneensä Kuopion kilpailua ylivoimaisesti eniten, sillä hän ei ole viihtynyt Puijon mäessä.
- Kaarre ja keula. Kaarteen paine...Minulla häviää paine alta, tuntuu kuin ei olisi latua suksien alla, Ahonen selvitti.

Norjan Björn Einar Romörenin menestyksekäs Suomen kiertue jatkui keskiviikkona Kuopiossa. Jo Lahdessa Pohjoismaisen kiertueen avauskilpailun voittanut norjalainen oli selvästi paras myös Puijolla. Romörenin hypyt olivat 127,5 ja 126,5 metriä, joista hän sai 259,7 pistettä.
"Yritän yhä pitää jalkani maassa kun en hyppää ja lentää korkealla, kun hyppään", norjalainen naurahti.
Norja otti kaksoisvoiton, sillä maailmancupin kakkosena oleva Roar Ljökelsöy oli toinen 7,1 pistettä hävinneenä. Hänen hyppynsä olivat 125 ja 124,5 metriä.
Ljökelsöyn tappio cupia johtavaan Janne Ahoseen on 142 pistettä, eikä hän uskonut enää tavoittavansa suomalaista.
"Janne on jo voittanut maailmancupin. Olen todella onnellinen kakkossijastani tänään. Ensimmäinen hyppy oli todella hyvä, toinen ei niin hyvä", Ljökelsöy tuumi.
Tami Kiuru oli kuudes, Matti Hautamäki 19:s, Janne Happonen 20:s, Akseli Kokkonen 21:s ja Jussi Hautamäki 25:s.