5.12.2004← Takaisin

Ahonen jälleen murskavoittoon Trondheimissa

Janne Ahosen voittoputki ei ottanut katketakseen vieläkään. Ahonen voitti Trondheimissa hankalissa oloissa kisatun maailmancupin osakilpailun ylivoimaisesti itävaltalais kaksikon Martin Höllwarthin ja Andreas Widhölzlin seuratessa perässä.

Mäkihypyn maailmancupin neljännestä osakilpailustakin muodostui Janne Ahosen näytös, kun Ahonen otti jo neljännen voittonsa tällä kaudella. Hän jatkaa siis maailmancupin kokonaiskilpailun johdossa kaikki mahdolliset pisteet keränneenä.
 Kolmantena ensimmäisen kierroksen jälkeen ollut Ahonen nousi voittoon Norjan Roar Ljökelsöyn ja Tsekin Jakub Jandan epäonnistuttua viimeisillä hypyillään. Ahosen hypyt kantoivat 123 ja 124,5 metriä. Eroa kisan kakkoseen Martin Höllwarthiin kertyi 11 ja jälleen kolmanneksi sijoittuneeseen Andreas Widhölzliin 11,2 pistettä. Ljökelsöyn viimeinen hyppy jäi kuitenkin mietityttämään monia, koska mies otettiin puomilta pois useita kertoja ja välillä vilkutettiin vihreää valoa, eikä mies ollut puomilla.
 Suomalaisista Ahonen ei ole yksin huipulla, vaan Matti Hautamäki jatkoi tasaista työtään maailmancupissa ollen 5. Hautamäki nousi vaisuhkon ensimmäisen hypyn jälkeen seitsemänneltä sijalta viidenneksi. Myös Tami Kiuru selviytyi toiselle kierrokselle ja oli lopputuloksissa 17. Jussi Hautamäki ja Janne Happonen karsiutuivat toiselta kierrokselta. Hautamäki oli 32. ja Happonen 40.