Uutisen päiväys

6.9.2004← Takaisin

Adam Malysz jatkaa mäen kesä GP:n kärjessä

Puolan Adam Malysz johtaa FIS kesä GP-sarjaa maksimipistein. Hän on voittanut kaikki kolme osakilpailua. Viikonloppuna kilpailtiin Zakopanessa. Siellä joukkuekilpailun paras oli Norja. Suomalaisten panos oli vaisu niin henkilökohtaisessa kuin joukkuekilpailussakin.

Malyszin kotimaisemissa, Zakopanen HS 134 mäessä käydyn henkilökohtaisen kilpailun kakkonen oli Slovenian Robert Kranjec ennen Norjan Björn-Einar Romöreniä. Suomalaisista paras oli Matti Hautamäki, 11:s. Tami Kiuru oli 34:s. Muut suomalaiset (Akseli Kokkonen, Veli-Matti Lindström, Jussi Hautamäki, Janne Happonen) eivät selviytyneet karsinnasta varsinaiseen kilpailuun.

Joukkuekilpailun voiton vei Norja joukkueella Daniel Forfang, Roar Ljökesöy, Tommy Ingebritsen, Björn-Einar Romören 981.8 pisteellä. Toinen oli Itävalta, 971.7 pistettä ja kolmas Japani, 920.2 pistettä. Suomi sijoittui seitsemänneksi. Joukkue, Tami Kiuru, Akseli Kokkonen, Veli-Matti Lindström ja Matti Hautamäki, keräsi 815.4 pistettä.

FIS kesä GP:ssä on takana kolme henkilökohtaista ja kaksi joukkuekilpailua. Henkilökohtaisen kilpailun kärjessä on Puolan Malysz 300 pisteellä. Seuraavina ovat itävaltalaiset: Martin Höllwarth 170 pistettä ja Thomas Morgenstern 142 pistettä. Suomen Matti Hautamäki on 53 pisteellä sijalla 14.

Maiden välisessä kilpailussa kärjessä on Itävalta 1274 pisteellä, toisena Japani 915 pisteellä ja kolmantena Norja, joka on kerännyt 909 pistettä. Suomi on seitsemäntenä, koossa on 369 pistettä.

Tulokset: http://www.fis-ski.com/uk/disciplines/skijumping.html