Uutisen päiväys

11.3.2018← Takaisin

Petteri Koivisto, Emil Liekari, Jasmin Kähärä ja Siiri Kaijansinkko nuorempien sarjojen pitkien matkojen nuorten kultamitalistit

17- ja 18-sarjoissa voitot ratkottiin hyvissä ajoin ennen maalisuoraa perinteisen tyylin pitkillä matkoilla.

18-sarjassa suomenmestaruuden vei selvällä erolla Kuhmo-Skin Petteri Koivisto ennen Sievin Sisun Miska Poikkimäkeä ja IF Minkenin Patrik Kuuttista. Koivisto oli tyytyväinen voittoonsa, mutta harmitteli hiukan oloaan, joka ei tänään ollut paras mahdollinen. Myös Poikkimäellä oli haasteita saada tänään itsestään irti ja hän olikin siksi tyytyväinen, että pystyi kuitenkin hiihtämään hopealle. Pronssimitalisti Kuuttinen oli tyytyväinen hiihtoonsa ja kertoi sunnuntain olleen ehdottomasti viikon onnistunein päivä hänelle.

Nuorimpien miesten 17-sarjassa Kouvolan Hiihtoseuran Emil Liekari ei ujostellut lähdössä, vaan oli jo 50 metrin hiihdon jälkeen karussa muilta. Soolohiihto kesti maaliin saakka ja ero takanatuleviin venyi lopulta yli kahteen ja puoleen minuuttiin.

- Ei minun varsinaisesti ollut tarkoitus karata noin aikaisin ja yllätyin kun muut eivät lähteneet seuraamaan, sanoi Liekari. Tämä oli minulle nappiviikonloppu.

Sarjassa hopealle hiihti Ylöjärven Ryhdin Tino Stenman ja pronssia otti Iisalmen Visan Atte Huttunen.

Nuorten naisten 18-sarjassa Mikkelin Hiihtäjien Jasmin Kähärä jatkoi siitä, mihin lauantaina jäi ja keräsi kauden kultasuoraansa vielä yhden mitalin. Kähärä karkasi muilta vähitellen ja sai hiihtää maaliin lähes puolitoista minuuttia ennen muita. Toiseksi hiihti IF Falkenin Hanna Ray ja kolmanneksi Mikkelin Hiihtäjien hienon päivän täydentäen Kähärän seurakaveri Anniina Neuvonen, jolle SM-mitali oli uran ensimmäinen. Myös 18-sarjalaiset kertoivat kelin olleen haastava.

- Minulla oli todella hyvä luisto, mutta huonompi pito ja siksi käteni alkoivat väsyä nopeasti, kertoi hopeamitalisti Ray. Myös Kähärä kertoi, että käsillä oli tänään tehtävä erityisen paljon töitä.

Tampereen nuorten SM-hiihtojen viimeisenä kilpailumatkana hiihdettiin 17-vuotiaiden nuorten naisten 15 kilometriä. Sarjassa Siiri Kaijansinkko Lappeen Riennosta karkasi voittoon viimeisessä nousussa ennen Kouvolan Hiihtoseuran Sara Niittyviitaa. Pronssia otti Pargas IF:n Anni Lindroos. Voittaja Kaijansinkko sai huonon lähdön ja kertoi jääneensä hieman pussiin, mutta saaneensa kärjen kuitenkin nopeasti kiinni, minkä jälkeen hän ja Niittyviita tekivät matkaa yhdessä.

- Tiesin, että Sara tulee pitämään kisassa vauhtia, kertoili tyytyväinen voittaja, jonka hienon viikonlopun sunnuntain voitto täydensi.

Hopean ottanut Niittyviitta kertoi lähteneensä tarkoituksella pitämään reipasta matkavauhtia.

- Eilinen meni minulta penkin alle kaatumisen vuoksi ja päivä oli minulle kova pettymys, kertoi Niittyviita. Hopeamitali kirkasti Niittyviidan viikonloppua ja tyydytti, vaikka hän kertoikin lähteneensä hakemaan voittoa. Pronssimitalisti Lindroos oli iloisen yllättynyt mitalistaan ja kertoi tavoitteen olleen hiihtää viiden parhaan joukkoon.

Nuorten naisten palkintojenjaon myötä Tampereen nuorten SM-hiihdot saatiin päätökseen. Kolmipäiväiset kisat sisälsivät hienoja suorituksia, tiukkoja taisteluja ja huikeita tuuletuksia. Kiitos jokaiselle mukana olleelle!