Uutisen päiväys

9.3.2017← Takaisin

Nuorten tähdet valtaavat Vierumäen

Vierumäki isännöi maastohiihdon Nuorten SM- ja Piiriviestejä sekä Koululiikuntaliiton Mestaruushiihtoja viikonloppuna. Luvassa on vilskettä, sillä kisoissa nähdään suuri määrä tulevaisuuden hiihtotähtiä.

Haastavasta lumitilanteesta huolimatta Vierumäellä ollaan valmiita hienoon viikonloppuun. Kilpailuladut ovat teettäneet töitä, sillä luonnonlunta ei ole riittävästi. Tämän takia kisa käydään tykkilumiladulla, joiden pohjat tulevat kestämään.

"Huonon lumitilanteen johdosta pidempi Mustalammen viiden kilometrin reitti ei ole käytössä", Suomen Urheiluopiston myyntipäällikkö Ville Hautala avaa, ja jatkaa:

"Heinolan Iskun väki on tehnyt koko viikon kovasti töitä koko ajan kilpailun ympärillä kilpailunjohtaja Tomi Silvosen johdolla. Eniten kiirettä on aiheuttanut viime päivinä stadionin ja poolialueiden rakentaminen sekä latujen viimeistely."

Yöpakkasten ansiosta ladut ovat kunnossa ja Lahdessa kilpailleilta MM-urheilijoilta tulikin kisaladuista pelkästään positiivista palautetta. Vierumäellä on käytössä lainassa MM-hiihtojen ja viikonlopun kisojen takia uudenaikainen latukone.

"Yöpakkaset ovat hyvästä. Lunta kisaladuilla on riittävästi. Reitistö on niin hyvässä kunnossa, kun näillä resursseilla on mahdollista", Vierumäen liikuntapaikkojen hoitaja Reijo Toljamo sanoo 23 vuoden kokemuksella.

Laduilla riittää viikonloppuna vilskettä, sillä kilpailu tuo Vierumäelle noin 1 000 majoittujaa. Lauantaina piiriviestissä on 15 joukkuetta ja SM-viesteissä 89 joukkuetta. Sunnuntaina kilpailijoita on noin 720.

"Olemme kovin iloisia, että saamme järjestää SM-tason hiihtokilpailun Vierumäellä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun täällä on tämän tason kisa", Hautala huomauttaa.

Vierumäellä on tuoretta kokemusta isoista tapahtumista, sillä paikka toimi juuri MM-kisojen kisakylänä.

"Maailman huiput harjoittelivat ja keskittyivät täällä onnistuneesti kisoihin puolentoista viikon ajan. Nyt otamme vastaan hiihdon tulevaisuuden huiput. Nämä molemmat tapahtumat ovat huikea esimerkki siitä, että Vierumäki pystyy palvelemaan myös hiihtoväkeä onnistuneesti."

Hautalan mukaan toiveena on, että hiihtäjät kokevat viikonlopun myötä Suomen Urheiluopiston puitteet hyviksi monipuoliseen harjoitteluun ja kilpailuihin. 

"Tavoitteemme on, että järjestämme jatkossa Vierumäellä vuosittain ainakin yhden isomman kansallisen tason hiihtokilpailun. Tämäkin kilpailu on hieno esimerkki siitä, että vapaaehtoistyö urheilun ja liikunnan eteen ei ole poistunut", Hautala kiittelee.

Kilpailunjohtaja Silvonen lisää, että tapahtuman eteen työskentelee noin 130 talkoolaista viikonlopun aikana.

"Aivan huikea suoritus järjestävältä seuralta Heinolan Iskulta. Ilman näitä ihmisiä tämäkään kilpailu ei näkisi täällä päivänvaloa. Iso kiitos Suomen Urheiluopiston puolesta jo tässä vaiheessa Heinolan Iskun suuntaan", Hautala päättää.