18.3.2017← Takaisin

Mäkelä ja Matintalo 23-vuotiaiden mestarit Rovaniemellä

Rovaniemen nuorten SM-hiihtojen avauspäivänä Ounasvaaran Hiihtoseuran Juuso Mäkelä ja Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo ottivat vanhimpien eli 23-vuotiaiden sarjoissa voitot. Mäkelälle mestaruus oli uran ensimmäinen henkilökohtaisessa kilpailussa, Matintalo jatkoi kotimaisemissaan huikeaa alkuvuottaan.

Matintalo jätti Katri Lylynperän 31,2 sekunnin erolla. Leena Nurmi otti pronssin
”Yllättävän helppo kisa oli. Kun sain Katrin (Lylynperän) kiinni puolella minuutilla, tiesin, ettei tarvitse täysillä loppuun asti luukuttaa. Yllättävän isot erot tuli tänään. Tosin tuo rata on sellainen, että se erottelee jyvät akanoista. Loppukaudesta on tullut yllätystä yllätyksen perään. Olen saanut hirveästi motivaatiota, kun olen läheltä nähdyt, missä maailman kärki menee”, hurjasti lisää intoa ja uskoa jatkoon saanut Matintalo sanoi.
Jos oli Matintalon voitto odotettu ja tuli selkeällä erolla, 23-vuotiaiden mestariksi nousi monelle yllätysnimi. Ounasvaaran Hiihtoseuran kaksoisvoitossa Juuso Mäkelä jätti Markus Hietasen hopealle vain 0,7 sekunnin erolla. Joni Mustonen oli pronssilla 11,4 sekuntia hävinneenä.
”Voitto oli yllätys. Hyvältä on tuntunut viimeiset kaksi viikkoa, tiesin, että on nousukunto ollut. Ajattelin, että pronssiin on tosi pieni sauma. Suksi toimi tänään ihan täydellisesti. Tänään tuntui hyvällä tavalla pahalta koko ajan. On todella hienoa, että Markus (Hietanen) teki paluun. Se lämmittää”, Mäkelä sanoi.
20-vuotiaissa mestaruudet veivät Eveliina Piippo ja Akseli Kuusimaa. Päivän ylivoimaisin mestari oli 18-vuotiaiden kympillä kultaa 1.08,8 minuutin erolla ottanut Siilinjärven Hiihtoseuran Arsi Ruuskanen.
Sunnuntaina hiihdetään vapaan hiihtotavan yhteislähdöt.

Mediatilaisuuksia äänitiedostoina SHL:n Soundcloudissa:
(teknisistä ongelmista johtuen kaikkia mitalisteja ei valitettavasti ole haastatteluissa)