22.1.2017← Takaisin

Lonka ja Vinkanharju 23-vuotiaiden mestareiksi Äänekoskella

Sunnuntaina ratkottiin maastohiihdon nuorten Suomen mestaruudet naisten 10 kilometrin ja miesten 15 kilometrin matkoilla. N23-sarjan voiton nappasi Katariina Lonka reilun puolen minuutin erolla ennen toiseksi tullutta Leena Nurmea. Pronssille hiihti Julia Häger.

Waltteri Vinkanharju nappasi M23-sarjan voiton 21 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen Topias Tyniin. Kolmanneksi hiihtäneelle Joonas Sarkkiselle tuli eroa voittajaan 23 sekuntia.

N20-sarjan mestaruuden otti lauantain sprintin pronssimitalisti Rebecca  Immonen, lähes puolen minuutin erolla ennen toiseksi tullutta Klaara Leponiemea. Sarjan pronssi meni lauantain hopeamitalisti Sanni Alatalolle.

Eero Aittolampi hiihti voittoon lähes puolen minuutin erolla M20-sarjassa. Toiseksi hiihti Tuukka Invenius ja kolmanneksi Lassi Vuorinen.

”Ensimmäiset viisi kilometriä lähdin katselemaan muiden vauhtia. Toisen kierroksen alkuun laitettiin kaasu pohjaan ja otettiin toinen kierros reippaasti. Kolmannen kierroksen alku vedettiin isoa kovaa ja toivottiin, että jaksetaan tulla sieltä vielä mäki ylös ja maaliin, totesi Aittolampi kilpailujen jälkeen.

N18-sarjan mestariksi hiihti Josefiina Böök vajaan minuutin erolla ennen toiseksi tullutta Tiia Olkkosta, joka oli lauantain sprinttimestari. Kolmanneksi hiihtänyt Noora Tivinen oli lauantaina sprintin hopeamitalisti.

Arsi Ruuskanen hiihti mestaruuteen M18-sarjassa ennen Leo Rantahalvaria ja Emil Talsia. Eroa Rantahalvariin kertyi 16 sekuntia ja Talsiin 30 sekuntia.

N17-sarjan mestaruuden nappasi Jasmin Kähärä.

”Lähdin taistelemaan voitosta ihan alusta lähtien ja alku kulkikin tosi hyvin. Toisella kierroksella hyydyin ehkä vähän, mutta sitten sain kuitenkin taisteltua loppuun asti, jotta pystyin voittamaan kilpailun. Ero Sanniin (Oikkonen) oli välillä 15 sekuntia, välillä 11 sekuntia, mutta tiesin että Sanni tulee lopun tosi kovaa ja minulla vahvuudet loppuivat sinne ylämäkeen, että vähän jännitti kuinka tässä käy.”

Hopealle sijoittunut Oikkonen ylitti maalilinjan seitsemän sekuntia Kähärää hitaammin, Ella Himanka sijoittui sunnuntain kilpailussa pronssille.

M17-mestaruuden voitti Petteri Koivisto. Hopealle hiihtänyt Miska Poikkimäki jäi voittajasta 7,9 sekuntia ja kolmanneksi sijoittunut Patrik Kuuttinen reilun puolitoistaminuuttia.