Uutisen päiväys

9.3.2018← Takaisin

Espoon Hiihtoseura ja Keravan Hiihtäjät vahvimpia poikien viesteissä nuorten SM-hiihdoissa

Poikien viesteissä käytiin tiukkaa taistelua mitaleista ja Keravan Urheilijat otti M20-sarjassa kultamitalit vain noin kahden sekunnin erolla Vantaan Hiihtoseuraan. Kolmas oli One Way Pro Team, joka kärsi kilpailun alla sairastumisista. M18-sarjan voiton vei Espoon Hiihtoseura ennen Jämsänkosken Ilvestä ja Kouvolan Hiihtoseuraa.

18-sarjan Espoon Hiihtoseuran viestikolmikko Eero Iso-Tryykäri, Ilmari Saarinen, Antti Ahvenjärvi olivat positiivisesti yllättyneitä kultamitalistaan.

- Mitalia lähdettiin hakemaan. Pääsin irti pitkässä Pirunvuoren nousussa, kertoi joukkueen ankkuri ja lopullisen ratkaisun tehnyt Ahvenjärvi.

Hopeamitalistijoukkueessa hiihtivät Patrik Siekkinen, Arttu Kaario, Tomi Kyrönlahti. Myös jämsänkoskelainen Petoteamin joukkue lähtivät matkaan mitalimielessä ja olivat luonnollisesti tyytyväisiä lopputulokseen.

- Pääsin matkaan keulassa ja yritin pudottaa Espoota, mutta tänään se ei onnistunut, kertoi ankkurina hiihtänyt Kyrönlahti.

Pronssimitalistit eli Kouvolan Hiihtoseuran Pyry Mattila, Lauri Aaltonen ja Emil Liekari olivat lopputulokseen tyytyväisiä, vaikka kilpailu ei alkanut aivan toivotusti.

- Alku oli hankala, sillä kaaduin ja näin eroa pääsi syntymään kärkeen aika paljon, kertoi aloittaja Mattila ja totesi omaan suoritukseensa jääneen toivomisen varaa, vaikka mitali tyydyttääkin.

Ankkurina hiihtänyt Liekari kertoi yrittäneensä hiihtää kärkeä kiinni, mutta matkan loppuneen kesken.

20-sarjan voittotaistelu käytiin myös Pirunvuoren pitkässä nousussa, jossa Keravan Urheilijoiden Tuomas Harjula pääsi muilta karkuun. Joukkueessa hiihtivät myös Wiljam Mattila aloitusosuudella ja Otto Invenius toisella osuudella.

- Kyllä lopussa ehti kuitenkin tuulettaa, sanoi tyytyväinen Harjula.

Hopeaa hiihtäneessä Vantaan Hiihtoseuran joukkueessa hiihtivät Kalle Parantainen, Henri Erkkilä ja Roni Lukkarinen. Vantaa kärsi kisojen alla sairastumisista ja kolmesta ilmoitetusta joukkueesta vain yksi pääsi lopulta starttiviivalle saakka.

- Niukka tappio hieman harmittaa, mutta en vain pystynyt vastaamaan, kun Kerava iski, kertoi joukkuueen ankkuri Lukkarinen.

Vantaata epäonnisempi oli One Way Pro Team, joka joutui vaihtamaan kolmannen hiihtäjän kahdesti ennen kuin kolme tervettä. Joukkueessa hiihti Niko Husu, Onni Rantahalvari ja Nico Bennert.

- Alun perin tavoitteena oli kulta, mutta olemme todella tyytyväisiä siihen, että saimme pronssin sairastumisista huolimatta, totesti joukkueen aloittaja Niko Husu.

Kilpailut jatkuvat huomenna lauantaina vapaan tyylin normaalimatkoilla. Lisäksi huomenna mukana ovat KLL-kilpailijat, jotka hiihtävät yhteislähtökisat vapaalla.