Uutisen päiväys

22.2.2019← Takaisin

Ensimmäiset mitalit on jaettu - onnistunut päivä Puijolla

Nuorten SM-hiihdot 2019 pääsivät hyvin vauhtiin tänään 22.2.2019 Puijolla, Kuopiossa.

N18-sarjan finaalissa ykköstilalle hiihti Eevi-Inkeri Tossavainen Savolinnan Hiihtoseurasta. Heidi Nikkinen Kouvolan Hiihtoseurasta ylsi hopealle ja Anni Lindroos Pargas IF:stä pronssille.

Josefiina Böök Karihaaran Visasta vei voiton N20-sarjan sprinttihiihdossa. Jasmin Kähärä Mikkelin Hiihtäjistä nappasi hopean ja Anniina Neuvonen Mikkelin Hiihtäjistä sai pronssia.

M18-sarjassa ensimmäiseksi sprinttasi Eero Mannila Oulun Hiihtoseura, toiseksi ylsi Jarkko Kukkonen Karihaaran Visa ja kolmanneksi Aapo Taipale Vetelin Urheilijoista.

M20-sarjassa kultaisen mitalin nappasi Miska Poikkimäki Vuokatti Ski Team Kainuusta, hopealle sijoittui Leo Rantahalvari Ski Team 105:stä ja pronssia sai Roni Lukkarinen Vantaan Hiihtoseurasta.

Kilpailut sujuivat myös järjestelyorganisaation puolesta mainiosti.

- Tärkeintä kilpailun kulun kannalta on, että tulospalvelu toimii ja että tulokset on saatu ajantasaisesti reaaliajassa, järjestelyorganisaation puheenjohtaja Kati Happonen Puijon Hiihtoseurasta summaa.

- Aamulla mietin, että jos olen tehnyt työni hyvin, voisin jäädä kotiin sohvalle katsomaan Seefeldin MM-kisoja. Ihan näin ei ole mennyt, mutta mitään isompia haasteita tai ongelmia ei ole ollut. Järjestelyt ovat sujuneet hyvin.

Kisapäivänä on Puijolla ahkeroinut sata talkoolaista.

Perjantain kisoihin oli ilmoittautunut 269 kilpailijaa.

Happonen kertoo, että mukana oli 47 Suomessa valmentautuvaa kiinalaista, Pekingin vuoden 2022 olympialaisiin valmistautuvaa hiihtäjää.

- He käyvät kahdella bussilla Puijolla päivittäin Vuokatin valmennuskeskuksesta, hän mainitsee.

Huomenna kisat jatkuvat perinteisellä tyylillä väliaikalähdöin.

Mukana huomenna on lähes tuplasti osallistujia.

Teksti: Päivi Taskinen-Kekki, Ada Happonen

Kuvat: Olli Litmanen