27.8.2016← Takaisin

Yhdistetyn miehet avasivat kesä-GP-kautensa

Suomen ykkösjoukkue Eero Hirvonen-Ilkka Herola puristi yhdeksänneksi ja kakkosduo Matti Herola-Leevi Mutru 13:nneksi yhdistetyn kesä-GP-kauden avauksessa. Voiton Oberwiesenthalissa vei kotiyleisön iloksi kellot aikaan 28.43,0 pysäyttänyt Saksan ykkösjoukkue rosterilla Björn Kircheisen-Eric Frenzel.

Voittajakaksikko oli jo mäen jälkeen ainoastaan sekunnin turvin kärjessä ennen Saksan kolmosduoa, joka päätyi tuloksissa lopulta kuudenneksi. Suomen ykkösjoukkue Eero Hirvonen-llkka Herola oli mäen jälkeen samaisella yhdeksännellä sijalla 56 sekuntia kärkeä perässä, kakkosjoukkue Matti Herola-Leevi Mutru puolestaan miehitti 16:tta sijaa reilut puolitoista minuuttia isäntämaata jäljessä.

“Henkilökohtainen suoritus mäessä oli järkyttävän huono, uutta matoa koukkuun huomenna”, Ilkka Herola ruoti kisan tauottua viitaten myös sunnuntaihin, jolloin ohjelmassa on henkilökohtainen kilpailu.

Hiihto-osuus sujui Herolan mukaan paremmin mäkeen verrattuna. Suomen ykkösjoukkue oli siis lopulta maalissa yhdeksäs minuutin ja 16 sekuntia Saksa I:lle jääneenä . Norjan ja Itävallan ykkösjoukkueet valtasivat palkintokorokkeelta puolestaan kakkos- ja kolmospaikat vajaat 20 sekuntia isäntämaalle taipuneena.

“Hiihto oli ok. Eero teki hienot suoritukset sekä mäessä että ladulla”, Herola kehui pariaan.

Yhdistetyn kesä-GP-kausi pääsi vauhtiin siis kyseisellä kisalla. Edessä on tiukka viikko, sillä kesä-GP:ssä kilpaillaan mennyt taisto mukaan luettuna viikon sisään viisi koitosta Saksassa ja Itävallassa. Ilkka Herolan mukaan kesä on sujunut hyvin, ja myös kisafiilis vaikuttaa olevan luonnollisesti korkea.

“Kesä on ollut ehjä, toivon mukaan kehitystä on saatu aikaan. Kiva päästä kisafiilikseen pitkästä aikaan, mielenkiintoista nähdä, missä mennään”, Suomen yhdistetyn tähti pohti.

Alkanut kesäkausi jatkuu siis sunnuntaina Oberwiesenthalissa henkiökohtaisella kilpailulla, jossa hypätään lauantain tapaan HS106-mäestä ja hiihdetään 10 kilometriä.