Uutisen päiväys

13.11.2013← Takaisin

Yhdistetyn maajoukkue Levin laduilla

  Suomen yhdistetyn maajoukkueen miehillä harjoitusleirit vaihtuvat pian kisakauteen. Kauden ensimmäiset kisat käydään Rovaniemellä Ensilumenkisoissa. Hiihtoleirillä yhdistetyn maajoukkue oli ensimmäistä kertaa treenamassa Levin maisemissa.

  Urheilijat kokivat piristävänä vaihteluna Levin hiihtomaat tuttuihin leirimaastoihin verrattuna.

  Arttu Ålander

  "Ramsaussa hypättiin viimeksi ja on siinä vielä vähän tekemistä, kun on niin vähän hyppyjä takana. Mutta hyppäämällä  se hyppykunto sieltä löytyy ja ennen Rovaniemeä päästään vielä kolmena päivänä hyppäämään. Hiihto tuntuu aika ajoin siltä, että olen elämäni kunnossa. Tietysti sitäkää ei vielä tiedä varamasti kuin kisassa."

  Arttu Mäkiaho

  "Edelliseen kauteen verrattuna itellä ainakin tullut hiihettyä reilusti enemmän. Aika tasaista on ollut hiihtäminen; ei vielä niin herkkää. Mäkikunnon näkkee Rovaniemellä, että missä kunnossa siellä mäessä on. Hyppymäärät on samanalaisia kuin muinakin kausina ja iha luottavaisin mielin silläkin puolella olen."

  "Rovaniemen pikkumäki on aika hyvin aina sopinu minulle. Rukalla on pieniä vaikeuksia on aina ollut, mutta ajatuksen kanssa siellä aina mennään. Ja kun vähä reenihyppyjä saa alle ni eiköhän sielläki lähe taas menemään."

  Ilkka Herola

  "Leirin treeni ei ole enää mitenkää hirveen rasittavaa; perus harjottelurytmiä ja valmistaudutaan kisakauteen. Tehtiin henkilökohtaisia ohjelmia omantunteen ja sen mukaan mitä ite tarttee tehä. Omalta kohdalta leiri menny hyvin ja luottavaisin mielin voi mennä."

  Eetu Vähäsöyrinki

  "Kerran päivässä suunnilleen ollaan käyty hiihtämässä. Sen lisäksi oheisharjoittelua mäkeä varten;
  lentopalloa ollaan pelattu aluks ja päälle fysikkaa painojen kanssa sekä loikkimista. Vähän sellasta herättelyä haettu jalkoihi ja yritetty saaha elastisuutta esiin jalkoihin."

  [vsw id="79247316" source="vimeo" width="425" height="344" autoplay="yes"]