11.3.2012← Takaisin

Yhdistetyn COC-kausi päättyi Kuopiossa - Jim Härtull 6.

FIS yhdistetyn Continental cup-kausi 2011-12 päättyi gundersen-kilpailuun Kuopion Puijolla sunnuntaina 11.3.2012. Saksa juhli kaksoisvoittoa kauden viimeisessä kilpailussa, kun Janis Morweiser voitti kilpailu 2,1 sekuntia ennen Wolfgang Boeslia. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Ranskan Samuel Guy. Suomen Jim Härtull sijoittui kilpailussa kuudenneksi.

Jim Härtullilla olivat mainiot takaa-ajoasemat mäkisosuuden jälkeen. 119,5 metrin hypyllä Härtull oli mäkiosuuden jälkeen kuudes ja lähti 40 sekuntia mäkiosuuden ykkösen, Slovenian Marjan Jelenkon jälkeen ladulle. Kovavauhtinen alku kostautui voiton tavoittelussa, mutta Härtull säilytti hyvän sijoituksensa hiihto-osuudella.

Suomen yhdistetyn päävalmentaja Kimmo Savolaisella oli monta ilon aihetta sunnuntai kilpailussa. Härtull sai paljon kiitosta tavoitellessaan rohkeasti voittoa.
    - Kova alkuvauhti ensimmäisellä kierroksella oli vähän liian kova. Hyvä kisa, on pakko vaan yrittää kun lähdetään hakemaan voittoa. Lopputulos oli kuitenkin hyvä, kehui Savolainen Härtullin kilpailua.

Nuorten MM-mitalisti Ilkka Herolan hiihto sai kiitosta Savolaiselta.
    - On kyllä nostettava Herolan hiihto tänään myös esille. Nuori kaveri tuolla harjoitustaustalla, väsymystä kilpailutahdista ja tekee tällaisen hiihdon tänään. Pystyi nostamaan sijoitustaan pykälällä hiihto-osuudella näin kovassa seurassa, veti ennakkoluulottomasti. Mykistävä suoritus, totesi Savolainen tyytyväisenä.

Jussi Salo ja Joni Karjalainen nousivat pisteille ja ansaitsivat ensi kaudelle maailmancupiin osallistumisoikeudet.
    - Lisää auringon paistetta päivään toi Salon ja Karjalaisen pisteiden saaminen, heillä on nyt osallistumisoikeus ensi kauden maailmancupin kisoihin ja se on todella tärkeää, Savolainen kertoi finaalikilpailun jälkeen.