1.2.2014← Takaisin

YHDISTETTY: Suomalaisilla jälleen hyvä joukkuepanos nuorten MM-yhdistetyssä

[caption id="attachment_5944" align="alignright" width="300"] Ville Heikkinen[/caption]

Suomalaiset onnistuivat joukkueena hyvin myös toisessa kilpailussa nuorten MM-kisojen yhdistetyssä Val di Fiemmessä. Kaikki suomalaiset olivat 18 parhaan joukossa, Ville Heikkinen parhaana 13:s. Arttu Mäkiaho oli 15:s, Marcus Torni 16:s ja Eero Hirvonen 18:s.

Kilpailun voitti kisojen tuplamestariksi noussut Itävallan Phillip Orter, joka jätti Saksan David Welden toiseksi vain 0,1 sekunnin erolla. Heikkinen pääsi ladulle 11:ntenä hypättyään 91,5 metriä kantaneen hypyn.

”Ihan ookoo maku jäi. Ihan hyvin jaksoin hiihtää, mäessä ihan ookoo hyppy. Parempaankin vielä pystyn. Tavoitteena oli parantaa viime vuoden sijoitusta (16:s)”, Heikkinen sanoi.

Viime viikon kuumeisesta flunssasta kisakuntoon toipunut Mäkiaho hyppäsi 88,5 metriä ja pääsi ladulle 13:ntena.
    ”Selkeästi parempaa mitä torstaina. Eka kiekka oli tosi hyväntuntoista, sellaista normaalia hiihtoa. Toiselle kiekalle hiihdin ekaan nousuun liian kovaa, jalat meni ihan hapoille. Mäessä oli vaikeampaa mitä ekassa kisassa. Ihan ookoo päivä”, Mäkiaho sanoi.

Torni oli mäkiosuuden jälkeen 19:s, mutta petrasi jälleen hiihdossa hieman.
    ”Aika raskas päivä. Vähän torstain kisa painoi. Ihan mukavasti meni, ei mitään kummoista”, Torni sanoi.

Myös Hirvonen nousi hienosti 25:nneltä sijalta 18:nneksi. Sunnuntaina Suomen nelikko tavoittelee joukkuekisassa ilman Ilkka Herolaakin kärkisijoja.