Uutisen päiväys

15.12.2013← Takaisin

YHDISTETTY: Herola ja Ryynänen pisteille Ramsaussa

  Sunnuntaina Ilkka Herola oli kisan kolmesta suomalaisesta 26:s ja keräsi itselleen viisi maailmancupin pistettä.

  Viikonloppua ajatellen sunnuntai oli Herolalle parempi päivä.

  "Tämä päivä oli ehdottomasti parempi, lauantaina ei voi sanoa tulleen onnistumisia. Tänään hyppääminen oli keskinkertaista. Oman tasoinen hyppy tämän hetkiseen tasoon nähden."

  Hyviä hiihtonäytteitä antanut Herola ei kokenut Ramsaun kisalatua omakseen.

  "Tuon tyyppinen reitti ei sovi minulle niin hyvin. Ei nousuja eikä kovaa vauhtia. Minulle sopii paremmin nopeamman tyyppinen latu. Pitäisi pystyä napsimaan parempia sijoituksia, mutta tästä jatketaan viikon päästä", tiivisti Herola.

  Janne Ryynänen lähti mäki-osuudelle sijalta 15. Useamman miehen letkassa hiihtänyt Ryynänen kolaroi viiden kilometrin kohdalla saksalaisen kanssa, jonka seurauksena Ryynänen kaatui. Lopputuloksissa Ryynänen oli sijalla 29.

  "Tänään Janne (Ryynänen) petrasi mäessä ja teki kauden parhaan mäkiosuuden. Valitettavasti kaatumisen takia Janne tippui letkasta ja siinä meni sijoitus kahdenkymmenen parhaan joukossa", kommentoi päävalmentaja Petter Kukkonen.

  Kolmas suomalainen Mikke Leinonen oli kisan 39:s.

  "Mäessä Mikeltä (Leinonen) puuttui tänään se paras idea. Hiihdossa hän nousi seitsemän sijaa ja vähän vaivanneeseen kurkkukipuun nähden kelpo hiihto. Mäessä miehellä on fiksattavaa", analysoi Kukkonen.

  Kisassa voiton vei Saksan Eric Frenzel ennen Norjan Haavard Klemetseniä. Kolmanneksi sijoittui kovana hiihtäjänä tunnettu toinen norjalainen Mikko Kokslien.

  Tulokset kokonaisuudessaan: http://data.fis-ski.com/pdf/2014/NK/4113/2014NK4113ROF.pdf

  Yhdistetyn joukkue jää treenaamaan Ramsauhun torstaihin saakka, jonka jälkeen he jatkavat samalla kokoonpanolla Saksan Schonachissa pidettäviin kisoihin.