Uutisen päiväys

27.8.2014← Takaisin

Villachin kuudes sija palautti Herolan luottamuksen

  Ilkka Herola sijoittui kuudenneksi yhdistetyn kesä-GP:ssä Villachissa.  Mäkiosuuden jälkeen Herola oli viidentenä. ”Mäkiosuus oli teknisesti parasta Ilkkaa, mitä olen nähnyt. Tasajalka-alastulo verotti kuitenkin pisteitä, mies ois voittanut mäkiosuuden kunnon alastulolla”, päävalmentaja Petter Kukkonen kehuu.

  ”Oli ihan hyvä kisasuoritus, ei ollut mitään suuria ongelmia, sellaista perusvarmaa, mitä se parhaimmillaan on. Ainut ongelma on alastulo. Jos haluaa pärjätä niin pitää tulla pitkällä. Eikä se taaskaan napsahtanut, mutta sitä opetellaan ja kehitellään”, Herola kommentoi mäkiosuuttaan ja analysoi seuraavaksi rullahiihdon: ”Se oli aika nopea kymppi, kevyt rata ja porukassa hiihdettiin, niin oli rauhallisempi tempo alussa. Ei tarvinnut hötkyillä ja oli helpompi aloittaa, kun homma lähti käyntiin, niin sai rauhassa hiihtää.”

  Viikonloppuna Oberwiesenthalissa Herola jäi kärjen vauhdista ja sijoittui 26:nneksi: ”Vähän meinasi olla luotto hukassa, mutta nyt sain aika hyvin sen takaisin. Kyllä se tästä aukeaa, vähän on väsymyksen oiretta havaittavissa, nyt ei parane mitään ylimääräistä puuhata.”

  Keskiviikon kisa antoi jälleen viitteitä paremmasta: ”Säikähdettiin viikonloppuna, että onko jotain pahastikin vialla, kun oli huono mäkiosuus ja paska hiihto. Nyt näyttäisi, että oli pientä jumia päällä, eikä ihan täydellistä lyöntiä. Toki tämä oli kisanakin erilainen, kun pääsi letkassa rauhallisesti hiihtämään”, päävalmentaja kertoo.

  Muista suomalaisista Leevi Mutru ylitti maalilinjan 21:ntenä, mutta hänen suorituksensa hylättiin. ”Varaslähdöksi se kirjattiin. Harmillinen virhe, katsoi aikaa väärästä kellosta ja lähti hiihtämään liian aikaisin. Ei se tulosta olisi miksikään muuttanut, mutta säännöt on sääntöjä. Suorituksena aivan loistava. Leevi todisti, että pystyy kilpailemaan täälläkin.”

  Kisan voitti Saksan Johannes Rydzek (22.34,3), jolle Ilkka Herola hävisi 26,5 sekuntia. Matti Herola sijoittui 47:nneksi (+3.38,3), muista suomalaisia Villachin kisaan ei osallistunut.

  Rydzekin maanmies Björn Kircheisen oli toinen ja  Slovenian Marjan Jelenko nousi Villachin yhdistetyn kisan kolmanneksi. Kesä-GP jatkuu perjantaina Obersdtdorfissa.

  Tulokset:
  http://www.fis-ski.com/nordic-combined/