14.12.2013← Takaisin

UNIVERSIADIT: Yhdistetyssä päivän kovimmat suomalaissuoritukset

[caption id="attachment_5674" align="alignleft" width="200"] Kuvassa Eetu Vähäsöyrinki. Kuva: Milla Vahtila.[/caption]

Matti Herola ja Eetu Vähäsöyrinki kävivät tiukan kamppailun pronssisesta mitalista yhdistetyn Gundersen-kilpailussa perjantaina Lago di Teseron laduilla. Kärkikaksikon erottuessa muista, noin kymmenen kilpailijan ryhmä tyytyi taistelemaan pronssimitalista. Herola oli lopulta kovan kirikamppailun jälkeen viides ja Vähäsöyrinki heti perässä kuudes. Pronssille matkaa jäi reilut kolme sekuntia. Eroa kisan voittaneeseen Puolan Adam Cieslariin miehillä tuli 22,1 ja 22,6 sekuntia.

Herola oli kisan jälkeen tyytyväinen mies. - Yllättävän hyvä tulos. En olisi uskonut, että pysyn Eetun ja muiden mukana. Viimeinen kierros tuli ihan täysillä, Herola tuumasi. Jo mäkiosuudella mies säväytti hyvää virettään kerättyään HS 106-mäestä pisteet 122,6, joka oikeutti sijaan kuusi. - Hypyt paranee koko ajan. Hyvältä näyttää, kunhan keskelle osuu, Puijon Hiihtoseuran mies totesi.

Vähäsöyrinkiä jäi kaivelemaan ennen kaikkea mäessä hukatut metrit. Sijalta yhdeksän hiihto-osuudelle startannut mies ei saanut kirivaihdetta päälle. - Pronssiin oli mahdollisuudet, mutta lopussa en jaksanut enää kiriä. Hypyssä olisi pitänyt olla omalla tasolla, Vähäsöyrinki summasi.

Tiukka taistelu jätti molemmille miehille sopivasti hampaankoloon ja pojat lupailivatkin mitalia maanantain yhteislähtökisasta.

Lauantaina kilpailunsa avaavat mäkihyppääjät HS 106 mäessä klo 19. Kilpailussa nähdään Julia Kykkänen, Sami Niemi ja Ossi-Pekka