21.12.2013← Takaisin

UNIVERSIADI: Niemi ponnisti suurmäen hopealle

[caption id="attachment_5719" align="alignleft" width="300"] Sami Niemi tuulettaa hyppynsä jälkeen. Kuva: Milla Vahtila[/caption]

Sami Niemi hyppäsi jo kolmannen mitalinsa Trentinon talviuniversiadeissa. Predazzon HS134 mäestä hypätyn suurmäen kilpailun hopea irtosi kahdella 126,5-metrisellä hypyllä. Kilpailun voittoon liiteli ylivoimaisesti Puolan Krzysztof Biegun yhteispistein 278,6. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena ollut Niemi jäi voittajasta lopulta 11,2 pistettä. Pronssia nappasi Japanin Junshiro Kobayashi.

Normaalimäen kullan ja sekajoukkuekisan hopean lisäksi Niemen palkintokaappi täyttyi siis suurmäen hopealla. Mitalirohmu oli syystäkin tyytyväinen.

- Kyllä tämä hyvältä tuntuu. Ensimmäisessä hypyssä suksi kanttasi kummulla hiukan liikaa ja menetin siinä metrejä. Toinen hyppy oli tosi hyvä. Biegun oli tänään kuitenkin parempi.

Ossi-Pekka Valta väläytteli myös iskukykyään ja oli 12:s. Yhdeksäntenä ensimmäisen kierroksen jälkeen ollut Valta pettyi toiseen, 122-metriseen hyppyynsä.

- Tuli yritettyä aivan liikaa. Ajatus karkaili jo liian pitkälle.