17.12.2013← Takaisin

UNIVERSIADI: Matti Herola päivän suomalaisnimi

[caption id="attachment_5691" align="alignleft" width="300"] Matti Herola hiihto-osuudella. Kuva: Milla Vahtila.[/caption]

Puijon Hiihtoseuran ja Itä-Suomen yliopiston Matti Herola jäi ikävimmälle mahdolliselle sijalle neljä yhdistetyn kilpailussa talviuniversiadeissa. Massastarttina sivakoidun 10 km:n hiihto-osuuden jälkeen mitalit ratkaistiin Predazzon HS106 -mäessä kahden hyppykierroksen mäkiosuutena.

Seitsemäntenä hiihdon jälkeen ollut Herola hyppäsi 100,5- sekä 95,5-metriset hypyt, joilla hän jäi kisan voittaneesta Japanin Aguri Shimizusta 10,9 pistettä. Pronssimitaliin matkaa jäi 4,6 pistettä. Ensimmäiseen hyppyynsä Herola teki tasajalka-alastulon, joka verotti automaattisesti neljä pinnaa. Mitalin karkaamisesta huolimatta mies oli positiivisella päällä.

- Lähelle jäi, mutta ei siinä mitään. Hyvä kisa oli ja sain hyviä hyppyjä.

Toinen suomalainen, Eetu Vähäsöyrinki oli kisan 9:s. Miestä jäi harmittamaan ennen kaikkea mäkiosuus.

- Vähän olisi tarvittu venymistä tänään. Ei ollut ihan parasta hyppäämistä.

Tiistaina kilpailut jatkuvat mäkihypyn parissa kun klo 13 alkaa mäkihypyn HS 106 sekakilpailu, missä Suomea edustavat Julia
    Kykkänen ja viime lauantaina henkilökohtaisen kultamitalin hypännyt Sami Niemi.

[caption id="attachment_5693" align="alignleft" width="300"] Eetu Vähäsöyrinki ja Matti Herola hiihto-osuuden jälkeen kaikkensa antaneina. Kuva: Milla Vahtila.[/caption]