Uutisen päiväys

15.12.2012← Takaisin

Suomalaiset karsiutuivat toiselta kierrokselta

  Engelbergin HS137-mäen kisassa toinen kierros käytiin ilman suomalaisia.

  Kisassa voiton vei Itävallan Andreas Kofler ennen Puolan Kamil Stochia. Kolmanneksi hyppäsi Itävallan Gregor Schlierenzauer.

  Ensimmäisellä kierroksella perjantaina karsinnassa hyviä näyttöjä antaneet Lauri Asikaisen hyppy kantoi 123 metriä ja toi pisteitä 114,3. Tämä tulos riitti kierroksen 38. sijaan.

  ”Lauri on hypännyt täällä hyvin koko ajan. Top 20 hyppäämistä. Tämän päivän kisassa oli pientä puristamista ja kunnon tulos jäi saavuttamatta. Yritetään kääntää perjantaina lupaavasti alkanut viikonloppu tämän päivän tuloksesta huolimatta paremmaksi”, kommentoi Asikaisen suoritusta päävalmentaja Pekka Niemelä.

  Ville Larinnon suoritukset eivät myöskään riittäneet toiselle kierrokselle. Larinnon hyppy jäi 117, 5 metriin. 103,5 pisteen suorituksella Larinto sijoittui kierroksella 46:nneksi.

  Niemelä näkee Ville Larinnon kehityksen etenevän päivä päivältä parempaan suuntaa.

  ”Larinnon hypyt vaihtelee vielä sen verran, että kisaan on haastavaa saada onnistumisia.  Huomenna Ville tekee parhaansa ja sen jälkeen on vuorossa joulun harjoitustauko. Tehtäväähän vielä on, mutta joka päivä mennään eteenpäin. Yksittäiset suoritukset lupailee jo hyviä tuloksia.”

  Huomenna on vuorossa HS137-mäen sunnuntainen kisa ja mukana ovat kaikki kolme suomalaista Lauri Asikainen, Ville Larinto ja Mika Kulmala.

  Karsinta alkaa kello 13.15 ja kisaa voi seurata Mtv3 Maxilta kello 15:15 alkaen.