17.3.2016← Takaisin

Suomalaiset jäivät avauskierrokselle Planicassa

Mäkihypyn kuluvan maailmancup-kauden viimeinen viikonloppu Planicassa alkoi suomalaisittain torstaina haastavasti. Kaikki kolme sinivalkoista mäkikotkaa jäivät HS225-lentomäen kisassa ensimmäiselle kierrokselle.

Paras suomalainen oli 195,0 metriä leiskauttanut Ville Larinto, joka päätyi 158,2 pisteen turvin 38:nnelle sijalle. Koekierroksella suomalainen puhkaisi haamurajan hypättyään 201,5 metriä.

“Oli hieno fiilis hypätä tänään ja tosiaan koekierroksella yli 200 metriä. Vähän ponnistus myöhässä, niin ei harmillisesti riittänyt toiselle kierrokselle tänään”, Larinto pohti.

Muista suomalaisista Lauri Asikaisen 163,5 metrinen ja 117,6 pistettä tuonut loikka riitti Planicassa 55:nteen sijaan, Jarkko Määttä puolestaan päätyi 62:nneksi hypyllä, joka kantoi 145,5 metriä tuoden pisteitä 95,2 kappaletta.

Voittoon kotiyleisön edessä loikkasi maailmancupin kokonaiskisan selkeä kärkinimi, Slovenian Peter Prevc yhteispistein 426,5. Norjan Johann Andre Forfang oli toinen ja niin ikään slovenialainen Robert Kranjec kolmas. Ensimmäisen kierroksen jälkeen piikkipaikkaa miehittänyt Saksan Severin Freund taipui jälkimmäisellä kierroksella neljänneksi.

Kranjec vastasi kisan pisimmästä hypystä loikaten toisellaan 241,5 metriä.

“Lentomäessä on oma jännityksensä, kun näistä hypätään niin harvoin ja paljon kovempi paine suksien alla”, Larinto kertoi.

Alkuperäisen ohjelman mukaan Planicassa piti tänään torstaina loikata karsinta perjantaille, mutta viime viikonloppuna peruttu Titisee-Neustadtin kisa pisti Slovenian aikataulun uusiksi. Torstain kilpailu korvasi Saksassa viime sunnuntaina perutun kisan, ja alunperin tälle illalle suunniteltu karsinta on tarkoitus hypätä perjantaina iltapäivällä.

Sloveniassa on vielä ohjelmassa siis perjantain karsinta ja kisa, lauantaina vuorossa on puolestaan joukkuekilpailu ja sunnuntaina maailmancup-sesongin päätös kiertueen 30:n parhaan urheilijan kesken.

“Huikeaa näistä on aina vetää, toivottavasti huomenna menisi oma pituusennätys rikki”, pisimmillään 209 metriä loikannut suomalainen summasi.