15.12.2012← Takaisin

Yhdistetyn kisassa suomalaiset eivät yltäneet maailmancuppisteille, Janne Ryynäsellä huonoa tuuria hiihto-osuudella

Yhdistetyn maailmancupkisa käytiin Itävallan Ramsaussa. Suomalaisilla oli vaikeuksia lauantaina käydyssä Gundersen -kisassa.

Kisassa voiton vei Norjan Magnus Moan. Moan nousi samalla maailmancupin kärkeen. Mikko Koksien takasi Norjalle kaksoisvoiton. Kolmanneksi kisassa tuli Saksan Fabien Riessle.

HS-98 mäestä hypätyn mäkiosuuden jälkeen Janne Ryynänen oli sijalla 7. Hiihto-osuudelle Ryynänen lähti 33 sekuntia mäkiosuuden voittanutta Itävallan Mario Seidliä jäljessä. Ensimmäisellä kierroksella Ryynäseltä katkesi sauva ja hän hiihti puolikilometriä yhdellä sauvalla. Toisella kierroksella Ryynäsen epäonneksi joku letkassa hiihtäneistä kisaajista astui hänen suksensa päälle jonka seurauksena Ryynänen joutui keskeyttämään.

Paras suomalainen oli Mikke Leinonen, jonka sijoitus oli 33:s. Leinonen hyppäsi mäkiosuudella uransa parhaan hypyn.

”Mikke Leinonen hyppäsi tänään elämänsä parhaan hypyn mäessä, mutta hiihdossa kunto ei vielä riitä pitemmälle. Hyvä ja tasapainoinen suoritus omaan tasoonsa nähden”, kommentoi päävalmentaja Petter Kukkonen Leinosen suoritusta.

Ilkka Herolalla oli tänään mäessä heikompi päivä. Hiihto-osuudella mies piti yllä omaa tasoaan. Herolan lopullinen sijoitus oli 38.

Jim Härtull hyppäsi mäkiosuudella kauden parhaan hyppynsä, mutta hiihto-osuudella Härtullilla oli vaikeuksia. Lopullinen sijoitus oli 40:s.

”Tänään meillä oli Jannen suhteen rehellistä epäonnea mukana. Nyt tarkoituksena koota paletti taas kasaan ja uskottava huomiseen”, kiteytti Kukkonen.