Uutisen päiväys

4.2.2018← Takaisin

Suomalaiset Aalto ja Nousiainen karsiutuivat toiselta kilpailukierrokselta Willingenissä

Willingenin sunnuntain kilpailu oli haasteellinen suomalaisille. Ilman karsintaa hypätyssä kilpailussa molemmat suomalaisurheilijat jäivät ulos toiselta kilpailukierrokselta. Antti Aalto oli lopputuloksissa 37:s ja Eetu Nousiainen 43:s.

Willingenin sunnuntain kilpailu oli haasteellinen suomalaisille. Ilman karsintaa hypätyssä kilpailussa molemmat suomalaisurheilijat jäivät ulos toiselta kilpailukierrokselta. Antti Aalto oli lopputuloksissa 37:s ja Eetu Nousiainen 43:s.

Antti Aalto lähti hakemaan lisää maailmancupin pisteitä eiliseen tapaansa HS145 mäestä. Tänään kuitenkin ensimmäisen kierroksen hyppy kantoi puolitoista metriä vähemmän kuin eilen, eli 128 metriä. Hypyn päätteeksi saadut tyylipisteet eivät siivittäneet Aaltoa toiselle kierrokselle vain hänen kokonaissaldoksi jäi 90.9 pistettä, kun toiselle kerrokselle pisteitä olisi vaadittu 97.1.

”Tänään hyppääminen ei ollut sinänsä kaukana. Vähän oli sellaista jäykkää tekemistä, niin menetin vauhtia tuolla ylämäessä. Rennommin olisin saanut laskea, että tulos olisi ollut parempi. Nyt sitten lähdetään olympialaisiin ja odotan niitä ihan innolla,” Aalto kertoo.

Eetu Nousiainen pääsi tänään tosi toimiin ”vanhanliiton” mäessä Willingenissä. Hänen ensimmäinen ja ainokaisekseen jäänyt kisahyppy kantoi 122 metriä, keräten pisteitä 82.7. Tänään tutuissa mäkimonoissa hyppääminen tuntui kuitenkin edellisiä päiviä selvästi paremmalta.

”Tänä päivänä oli parempia hyppyjä. Ei mitään tajuttoman hyviä vielä, mutta parempaan suuntaan oli koko ajan menossa. Tänään vaihdoin vanhoihin monoihin takaisin, vähän tuttua ja turvallista, niin on helpompi rakentaa tuota tekniikkaa sen ympärille uudestaan. Se on ollut nyt pikkusen hukassa ja sen takia on alkanut turhauttaa. Ei oikein ole onnistunut tuo hyppääminen. Ponkkareilla ja kuivalla harjoittelussa ei ole ollut mitään ongelmia, mutta sitten mäkeen mennessä ei ole ollut sellaista normaalia omaa rentoa tekemistä. Kokeiltiin nyt, että vaihdettiin takaisin vanhoihin monoihin ja se auttoi, mutta sitten tuossa kisakierroksella tänään tuli vähän kiire, niin sen takia ei päässyt oikein pitkälle hyppäämään, mutta ei kai tässä. Tämä viikonloppu meni tällä tavalla. Nollataan tämä sillein, että voi sitten hyvillä mielin lähteä tuonne Pyeongchangiin tästä eteenpäin. Siellä kerkeää vielä harjoitella muutaman treenin ajan ja hakea sitä vanhaa omaa hyvää tekemistä.

Tulokset:

http://medias3.fis-ski.com/pdf/2018/JP/3081/2018JP3081RL.pdf

Antti Aallon kommentti:

https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/antti-sunnuntai

Eetu Nousiaisen kommentit:

https://soundcloud.com/hiihtoliitto-1/willingen-eetu-nousiainen