6.1.2013← Takaisin

Schlierenzauer voitti mäkiviikon – Asikainen kokonaiskilpailun 33.

Keski-Euroopan mäkiviikon päätöskilpailu käytiin tänään Bischofshofenissa. HS140- mäen kisassa mäkiviikon voitto ratkesi Itävallan Gregor Schlierenzauerille. Tasaisessa kokonaiskisassa toiseksi tuli Norjan Anders Jacobsen. Mäkiviikon voitto oli Schlierenzauerille hänen uransa toinen. Ensimmäisen kerran hän voitti mäkiviikon vuosi sitten.

Tänään Schlierenzauer otti myös 45. osakilpailuvoiton mäkihypyn maailmancupissa. Tällä hetkellä hän on yhden voiton päässä Matti Nykäsen voittoennätyksestä (46 voittoa). Jacobsen hyppäsi kisan pisimmän hypyn, mutta jäi tänään toiseksi. Kolmanneksi tuli Itävallan Stefan Kraft.

”Upea kamppailu kahden kärkimiehen välillä huipentui tänään finaalihyppyihin. Schlierenzauer voitti tällä kertaa. Hieno kisa”, kommentoi Suomen mäkimiesten päävalmentaja Pekka Niemelä.

Lauri Asikainen sijoittui hypyillään tänään 28:nneksi. Avauskierroksella Asikainen voitti parikilpailussa Yhdysvaltojen Peter Frenetten 124 metrin hypyllä. Toisella kierroksella Asikainen liiteli 124,5 metriin. Mäkiviikon kokonaiskilpailussa Asikaisen sijoitus oli 33.

”Tasoni säilyi koko mäkiviikon ajan, mihin olen tyytyväinen”, kommentoi Asikainen.

”Lauri pystyi pitämään yllä hänen tasonsa. Mäkiviikon aikana mies kesti paineet, sai vastuuta ja koki paljon uutta kisojen kautta. Eilen nähtiin karsintakierroksella, että Lauri pystyy vaikka mihin. Hän toteuttaa sovitut asiat ja on omistautunut, sillä tavalla voi edetä tosi pitkälle”, kommentoi Niemelä.

Seuraavana mäkimiehillä on vuorossa Wislanin maailmancupkisat joihin osallistuvat Lauri Asikainen ja Jarkko Määttä. Wislanin kisoissa valmennuspuolesta vastaavat Topi Sarparanta ja Kimmo Savolainen.

Päävalmentaja Pekka Niemelä ei lähde mukaan Wislanin maailmancupkisoihin. Niemelä jää Suomeen tarkoituksenaan osallistua 9.1. pidettävään Hiihtoliiton ja Finnjumping ry:n yhdistymisestä seuraavan uuden organisaation kehityspalaveriin. Palaverin tavoitteena on uudistumisesta seuraavat toimenpiteet tulevaisuudessa.