1.1.2012← Takaisin

Schlierenzauer uuden vuoden kisan voittoon

Mäkikauden yksi upeimmista kilpailuista on joka vuosi Garmisch-Partenkirhenin uuden vuoden päivän kilpailu. Itävallan Gregor Schlierenzauer jatkoi voittajana Garmisch-Partenkirchenin HS 140-mäessä ja jatkaa myös mäkiviikon johdossa kotimäkeensä Innsbruckiin.

Suomen mäkikotkista 2012 avauksen paras oli Anssi Koivuranta. Koivuranta pisti takatuulessa taistelupariaan Mitja Meznaria paremmaksi hyppäämällä 124,5 metriä knock out-kierroksella. Meznarin hypyn mitta oli 118,5 metriä. Koivurannan sijoitus oli 26. ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Matti Hautamäki ja Janne Happonen hävisivät taistelupareilleen ja uuden vuoden kilpailu jäi yhteen kierrokseen. Hautamäen hypyn mitta 116,5 metriä, taistelupari Stephan Hocken(GER)  puolestaan 125.5 metriä. Happosen hypyn pituus oli 115,5 metriä ja hänet toiselta kierrokselta syrjäyttäneen Richard Freitagin (GER) 121 metriä.

Oberstdorfissa mäkiviikon johtajan liivin ylleen saanut Itävallan Gregor Schlierenzauer johti kilpailua ensimmäisen kierroksen 138 metrin hypyllään. Toisella kierroksella” Schlierin” maanmies, maailmancupia johtava, Andreas Kofler nousi 10:nneltä sijalta toiseksi hypättyään 137,5 metriä. Schlieri ei onnistui myös toisella kierroksella, hypylle mittaa 134 metriä, ja voitto uuden vuoden kisasta. Kilpailun kolmanneksi sijoittui Japanin Daiki Ito. Ito hyppäsi molemmilla kierroksilla pisimmät hypyt,138,5 ja 141,5 metriä, mutta istahti ensimmäisen hyppynsä ja menetti tyylipisteitä.

Toisella kierroksella Anssi Koivuranta jatkoi varmaa hyppäämistään. Hypylle pituutta 125 metriä, sijoitus lopputuloksissa 27.

Suomen mäkikotkien päävalmentaja Pekka Niemelä myönsi edellispäivän karsinnan pohjalta odottaneensa parempia tuloksia. Onnetar ei ollut siirtynyt vuoden vaihtuessa Suomen mäkikotkien avuksi.
    - Eilisen jälkeen olisi odottanut parempaa. Tämän päivän saldoksi jäi laiha fiilis. Meidän hyppääjät olivat kyllä epäonnisten puolella olosuhteiden suhteen, takatuulta ja hypyt tyhjään mäkeen. Tekniikkaongelmia on edelleen, mutta olosuhteiden suhteen ei rouva Fortuna vielä ole puolellamme, eikä yhtään helpota tulosten tekemistä, harmitteli Niemelä.

Mäkiviikko jatkuu tiistaina 3.1.2012 Innsbruckin Bergiselin mäessä. Niemelällä on selkeät suuntaviitat eteenpäin.
    - Ei tässä panikoimaan aleta, kisa kerrallaan eteenpäin mäkiviikkoa. Pyrimme järjestämään mäkiharjoitukset huomiselle välipäivällä. Fiilis mäen ulkopuolella on edelleen hyvä joukkueessa. Nyt pitää saada yksi hyvä onnistuminen ja siitä tilanne kääntyy varmasti, Niemelä totesi jatkosta.