29.11.2011← Takaisin

Sami Niemi aloitti kauden lupaavasti mäkihypyn Continental cupissa

FIS mäkihypyn Continental cup käynnistyi Rovaniemen Ounasvaaran HS 100-mäessä 28.-29.11. Kilpailun voittoon hyppäsi maanantaina Itävallan Michael Hayboeck, tiistaina Norjan Vegard-Haukoe Sklett. Suomen mäkimiehistä parhaiten onnistui kotimäessään hypännyt Sami Niemi, avauskilpailusta saaliina sijat 5. ja 15.

Sami Niemi oli paras suomalainen Continental Cupin avauskilpailussa Rovaniemellä.

FIS mäkihypyn Continental cup 2011-12 avattiin Rovaniemellä 28.-29.11.2011 hypätyillä kisoilla. Ounasvaaran HS 100-mäessä suomalaiskotkien onnistuja oli kotimäessään hypännyt Sami Niemi. 20-vuotias ounasvaaralainen sijoittui maanantai-iltana hypätyssä osakilpailussa viidenneksi ja tiistaina viidenneksitoista. Maanantain kilpailun voiton vei Itävallan Michael Hayboeck ja tiistain Norjan Vegard-Haukoe Sklett.

Suomen Continental cup-joukkueen valmentajana Rovaniemellä toiminut Jari Larinto oli hyvällä mielellä Samin Niemen menestyksestä.
    - Nämä kilpailut olivat hyvä kokonaisuus Samilta. Ensimmäisen kisan viides sija ja tänäänkin hyvät asetelmat vielä kilpailun ensimmäisen kierroksen jälkeen, kahdeksantena. Sami selvästi sortui yliyrittämiseen aikoessaan parantaa edellisen kisan tulosta, summasi Larinto kisakokonaisuudesta.
    Sami Niemen kesäharjoittelun riesana olivat selkävaivat. Vaikeudet yläselän kanssa ovat takana.
    - Tämä on huima askel kesän vaikeuksien jälkeen. Sami on tehnyt hienon parannuksen kesästä eteenpäin ja pystyy haastamaan tämän sarjan huiput kisassa kuin kisassa, kehui Larinto.