2.3.2012← Takaisin

Salppurin FIS Youth Cupissa suomalaisjuhlat

[caption id="attachment_2487" align="alignleft" width="150" caption="Wili Loukasmäki. Kuva: Anri Gorski / Laajasalon opisto"][/caption]

Nuorten mäkihyppykilpailu kisattiin rauhallisissa ja rennoissa tunnelmissa. Siihen otti osaa 24 hyppääjää kuudesta eri maasta. Kilpailun voitti 14-vuotias Wili Loukasmäki. Hän hyppäsi molemmilla kierroksella 70,5m ja sai kokonaispisteitä 261,7. Toiseksi sijoittui Norjan Einar Lurås Oftebro, joka jäi Loukasmäelle yhteispituuksissa kolme metriä ja yhteispisteissä 6,2. Kolmas oli Niko Kytösaho.

Kotisivuillaan Wili mainitsee suosikkiruoakseen spagetin ja jauhelihakastikkeen ja suosikkijuomakseen mansikkamehun ja päärynälimonadin.

Wili hyppäsi viime viikolla Otepäässä Nuorten Pohjoismaisten mestaruuskisoissa. Siellä hän otti henkilökohtaisessa kisassa pronssia ja joukkuekisassa hopeaa. Hän hyppäsi mäestä ensi kertaa jo 5-vuotiaana.