13.1.2018← Takaisin

Rukan lauantaipäivän kilpailussa kolme suomalaista Contitental Cupin pisteille

Eilen startannut Rukan Continental Cup sai tänään jatkoa. Kolme suomalaisista nappasi itselleen cupin pisteitä. Parhaiten suomalaisista suoriutui Wille Karhumaa ollessaan kilpailussa sijalla 14.

Eilen startannut Rukan Continental Cup sai tänään jatkoa, kun urheilijat suuntasivat suksensa ladulle yhteislähdön merkeissä. Tänään 10 kilometrin nopein rankoilla Rukan laduilla oli Itävallan Paul Gerstgraser käyttäen matkaan aikaa 26 minuuttia ja 30 sekuntia. Seitsemän sekuntia hiihto-osuuden voittajan jälkeen maaliin saapui niin ikään Itävallan Bernhard Flaschberger. Itävallan suvereenin kolmoisvoiton hiihto-osuudelta täydensi Thomas Joebstl saapuen maaliin 18 sekuntia kärjen perässä.

Suomalaisista kolmenkymmenen parhaan joukkoon hiihdon jälkeen mahtuivat:

13. Wille Karhumaa +1.32

18. Jussi Salo +1.35

28. Atte Kettunen +2.59

30. Waltteri Karhumaa +3.02

Iltapäivällä hypätyn kilpailun päätteeksi norjalainen Sindre Ure Soetvik juhli voittoaan hypättyään HS142 mäestä 141 metriä. Hänen kokonaispisteensä lauantaikilpailusta olivat 232.4 pistettä. Eroa toiseksi tulleeseen Itävallan Martin Fritzin oli vain kaksi pistettä. Rukalla kolmanneksi sijoittui Luis Lehnert Saksasta. Hänen päivän pistesaldonsa oli 221.2.

Suomalaisista päivän paras oli Wille Karhumaa (14.) pudoten yhden sijan hiihtotuloksista. Otto Niittykoski paranteli mäessä hiihdon 32.sijaa rutkasti nostaen itsensä 122 metrisellä hypyllä sijalle 22. Kolmantena suuomalaisena cupin pisteillä oli Atte Kettunen ollen kilpailussa sijalla 30.

”Tän päivän kisa oli sikäli mielenkiintoinen, että pitkästä aikaa kansainvälisissä kisoissa kisattiin sillä tavalla, että hiihdettiin ensin ja sen jälkeen hypättiin. Oli itsellekin eka kerta, kun kisasin yhdistetyssä tuolla systeemillä! Eilisen pettymyksen jälkeen hiihto tuntui tänään jo paljon paremmalta. Eka kierros oli vielä vähän kankeaa menoa, mutta sen jälkeen fiilis parani matkan edetessä ja sain itsestäni loppujen lopuksi ihan hyvin irti kisan aikana. Hyppyyn onnistuin tekemään omaan tasoon nähden perushyvän suorituksen ja olin siihen ihan tyytyväinen! Kokonaisuutena kisa oli ehjä, vaikkei ihan parasta mahdollista. Mutta tyytyväinen olen totta kai sijaan 14!” iloinen Wille Karhumaa kertoo.