Uutisen päiväys

18.12.2015← Takaisin

Rovaniemen Continental Cupissa yhdeksän suomalaishyppääjää

Mäkihypyn Continental Cup jatkuu viikonloppuna Rovaniemellä, jossa hypätään kaksi HS100-mäen henkilökohtaista kisaa. Sekä lauantain että sunnuntain kilpailuiden ensimmäiset kierrokset pääsevät vauhtiin kello 12.15 alkaen.

Isäntämaa Suomi on mukana Rovaniemen taistoissa kotiyleisön iloksi peräti yhdeksän hyppääjän voimin. Maajoukkueessa hyppäävät superlupaus Niko Kytösaho sekä Antti Aalto ja Jarkko Määttä.

"Kovimmat odotukset ovat Määtän suhteen. Viime talvena hän oli pitkään paras suomalaismies. Jarkko on ollut alamaissa. Toivotaan, että homma lähtee toimimaan", valmentaja Jukka Ylipulli valotti perjantaina.

Kuuden hyppääjän kansallisen ryhmän puolestaan muodostavat Andreas Alamommo, Anselmi Ilola, Janne Korhonen, Juho Ojala, Franz Tähkävuori ja Ossi-Pekka Valta.

Continental Cupia hypättiin edellisen kerran viikko sitten Norjan Renassa, jossa suomalaisten menestys jäi valitettavan laihaksi.

"Toivotaan, että pistetili aukeaisi, suomalaisia nähtäisiin finaalikierroksilla. Renassa oli kolme suomalaista mukana, joista kukaan ei päässyt toiselle kierrokselle", Ylipulli kertoi ja jatkoi:

"Viikonloppu on näytönpaikka nuorille, eritoten Kytösaholle ja Alamommolle".

Rovaniemelle lähdettäessä Continental Cupin kärjessä on 260 pisteen turvin slovenialainen Tilen Bartol. Norjan Halvor Egner Granerud miehittää kakkos- ja Puolan Andrzej Stekala kolmossijaa. Suomalaisista ei toistaiseksi kukaan ole päässyt pisteille talven Continental Cupissa.

Luvassa on jännittävät kisat lukuisten suomalaisedustajien ansiosta. Myös säiden puolesta viikonlopusta pitäisi tulla onnistunut.

Perjantaina kisapaikalla pyöri tuuli, josta ei ollut haittaa. Tämän lisäksi Rovaniemelle odotetaan viikonlopuksi lumisadetta, johon on kuitenkin varauduttu mainiosti. Kilpailupaikan ylämäessä tulee olemaan seitsemän puhaltajaa lumisateen varalta.

Kuva: SykeSport / Jesse Väänänen