13.8.2016← Takaisin

Reponen ja Karhumaa kaksoisvoittoon FIS Youth Cupissa Vuokatissa

Suomen yhdistetyn junioreilla oli jälleen hyvä päivä FIS Youth Cupissa Vuokatissa. Vuosina 2002–2004 syntyneiden poikien luokassa Perttu Reponen vei voiton ja Waltteri Karhumaa oli toinen. Mäkiosuuden jälkeiseltä kakkossijalta voittoon noussut Reponen oli maalissa 29 sekuntia ennen joukkuekaveriaan. Tyttöjen vastaavassa ikäsarjassa Pinja Koivisto oli parhaana suomalaisena neljäs.

Reponen oli mäkiosuuden toinen ja pääsi ladulle neljä sekuntia kärjessä lähteneen Viron Markus Adlerin jälkeen.
”Tänään oli vähän parempi mäkiosuus kuin eilen, jolloin oli vähän puristamista. Tänään sain rennomman suorituksen. Hiihdossa sain hyvän eron ja loppumatka olikin sitten nauttimista.
Reponen sai nautiskella suuren osan matkasta, sillä 2,5 kierroksen kilpailusta ensimmäisen kierroksen jälkeen hän luotti voittoonsa.
”Toiselle kiekalle lähtiessä, hiihto tuntui sen verran hyvältä.”
Reponen oli perjantaina kolmas ja lauantaina ykkönen, joten viikonvaihteen jälkeen on hyvä jatkaa harjoittelua kohti tulevia kisoja.
”Hyvät kisat oli. Hyvä, että näitä saksalaisiakin tuli haastamaan meitä”, Kiteen Urheilijoiden nuorukainen kiitteli.
Karhumaa oli mäkiosuuden jälkeen viides, mutta nosti sijoituksia jälleen hiihdossa.
”Hyppyyn ei osunut ihan hyvät tuulet, eikä muutenkaan parhaimmillaan. Kisa oli ihan ookoo, hiihto tuntui muuten hyvältä, mutta alamäet olivat heikoin kohta. Ekasta kisasta jäi hyvä maku, mutta tänään tästä hiihdosta en ole hirveän ylpeä. Pikkuinen kivi jäi hampaankoloon Oberia (Oberstdorf, seuraava Youth Cupin kilpailu) ajatellen”, Karhumaa sanoi.
Hyvää suomalaispanosta Youth Cupin yhteydessä kilpaillussa 2005–2006 syntyneiden luokassa voitot jäivät Suomeen, kun Tuomas Kinnunen voitti poikien ja Elli Seppänen tyttöjen kisan.