Uutisen päiväys

13.1.2014← Takaisin

Olympiajoukkue täydentyi; Koivuranta ja Määttä mukana

  Suomen joukkueeseen Sotšin olympialaisiin on nimetty kahdeksan urheilijaa kahdesta lajista. Mäkihypystä valittiin Anssi Koivuranta ja Jarkko Määttä, maastohiihdosta Mona-Liisa Malvalehto, Lari Lehtonen, Juho Mikkonen, Iivo Niskanen, Ville Nousiainen ja Anssi Pentsinen.

  Mäkiviikolla ensimmäisen maailmancupin voittonsa mäkihypyssä ottanut Koivuranta on osallistunut Olympialaisiin kahdesti yhdistetyssä ja saavutti joukkuekisan pronssia Torinossa vuonna 2006. Jarkko Määtälle olympiaedustus on ensimmäinen,

  Maastohiihdossa Malvalehto, Nousiainen, Lehtonen ja Pentsinen ovat täyttäneet valintakriteerit tämän kauden kansainvälisten näyttöjen perusteella. Niskasen ja Mikkosen ura on nousujohteinen ja heidät valittiin joukkueeseen potentiaalisina tulevaisuuden menestyjinä. Nousiainen edustaa Suomea Olympialaisissa kolmatta ja Lehtonen toista kertaa.

  - Valinnat on tehty lajikohtaisen suunnitelman mukaisesti. Maastohiihtomaajoukkue lähtee viikonlopun SM-kisojen jälkeen valmistautumisleirille, joten loput valinnat tehtiin nyt, kertoo Huippu-urheiluyksikön ja Suomen Olympiajoukkueen johtaja Mika Kojonkoski.

  Suomen Olympiajoukkueessa on nyt 32 yksilölajien urheilijaa ja 46 jääkiekkoilijaa, lopullinen koko tulee olemaan 100-110 urheilijaa. Joukkueeseen voidaan nimetä lisää yksilöurheilijoita vielä 21.1. (huom! muuttunut päivä) ja 27.1. Lajien kanssa tehdyn suunnitelman mukaisesti 21.1. julkistetaan loput mahdolliset valinnat ampumahiihdosta, freestylestä, lumilautailusta, pikaluistelusta, mäkihypystä sekä yhdistetystä ja 27.1. alppihiihdosta.

  Joukkueen esittely: http://www.sport.fi/olympialaiset/olympiakisat/sotsi-2014/suomen-joukkue