27.1.2013← Takaisin

Olli Muotka avasi maailmancupin pistetilinsä Vikersundissa

Norjan Vikersundissa kilpailtiin tänään mäkihypyn maailmancupia lentomäessä. Hyvissä olosuhteissa hypätyssä kisassa Olli Muotka hyppäsi sijalle 22. ja avasi maailmancupin pistetilinsä. Voittoon liiteli Itävallan Gregor Schlierenzauer, joka nousi maailmancupin voittojen määrässä tasoihin mäkilegenda Matti Nykäsen kanssa.

”Onhan se lentomäki iso mäki, josta on halua hypätä pidemmällekin. En ole vielä tarkkaan analysoinut hyppyjä, mutta kisasta jäi nälkää kyllä huomiselle. Tämän päivän sijaa on hyvä lähteä parantamaan”, sanoi Muotka, joka hyppäsi kilpailussa 191 ja 189 metriset siivut.

Lauri Asikainen jäi ensimmäisessä lentomäen kisassaan toisen kierroksen ulkopuolelle, ollen 33. Asiakaiselle on kertynyt viikonlopun aikana viitisen hyppyä.

”Onhan tuo eri kuin suurmäki, mutta ihan vielä en päässyt lentomäkifiilikseen mukaan. Aika pienestä se on kiinni, että tuossa kummulla pysyy paketti kasassa ja että vauhti säilyy koko lennon ajan. Tänään se ei pysynyt ja huomiselle jäi parannettavaa”, jutteli Asikainen.

Pekka Niemelän mukaan kisan olosuhteet olivat loistavat ja pitkiin hyppyihin oli kaikilla mahdollisuudet. Suomalaisilla lentomäkihyppyjä on kuitenkin alla hyvin vähän.

”Asikainen ei vielä päässyt lentomäkimeininkiin kiinni. Lentovaiheessa on työsarkaa, Lauri menettää liikaa vauhtia ja optiminostetta. Itseluottamus kasvaisi onnistumisen kautta. Ollilla taas oli hyvä päivä, kun sai maailmancupin pisteitä. Onnistuminen ei kaukaa liippaa, joten huomiseen on hyvä jatkaa”, pohti maajoukkueen päävalmentaja Pekka Niemelä.