3.9.2013← Takaisin

NUORET YHDISTETYN MIEHET MENESTYIVÄT OBERSTDORFISSA

[caption id="attachment_5106" align="alignleft" width="150" caption="Kuvassa vasemmalta: Perttu Reponen, Waltteri Karhumaa, Otto Niittykoski ja Rasmus Ähtävä"][/caption]

Oberstdorfissa Saksassa järjestettiin 31.8. kansainvälisen hiihtoliiton yhdistetyn kesä-GP:n osakilpailu. Samassa yhteydessä kilpailtiin myös nuorten FIS Youth Cup yhdistetyssä. Kilpailuun osallistui yhteensä yli 60 nuorta urheilijaa Euroopasta. Suomesta kilpailuun osallistui seitsemän nuorta.

Kilpailut osoittautuivat kovatasoisiksi ja suomalaiset menestyivät kilpailuissa laajalla rintamalla. Poikien 13-vuotiaiden sarjassa saatiin upea tulos sillä sarjassa oli neljä suomalaista, jotka taistelivat kilpailussa upean neloisvoiton.

Mäkiosuuden jälkeen neljäntenä rullasuksilla käydyn hiihto-osuudelle Oberstdorfin keskustaan lähti Kiteen Perttu Reponen. Reponen kiskoi itsensä kilpailun johtopaikalle jo ensimmäisen kilometrin aikana eikä luovuttanut paikkaansa enää tämän jälkeen. Toiseksi sijoittui Ounasvaaran Waltteri Karhumaa, joka lähti hiihtoon 18. sijalta ja teki huikean nousun podiumille. Kolmanneksi ehti Sotkamon Rasmus Ähtävä, joka lähti hiihtoon 10. sijalta. Suomalaistan neloisvoiton kruunasi Ylistaron Kilpa-Veljien Otto Niittykoski, joka lähti ensimmäisenä ladulle hienosti onnistuneen mäkiosuuden jälkeen.

Perttu Reponen kertoo viihtyneensä hyvin Oberstdorfissa. ”Oli mukavaa päästä ulkomaille kilpailemaan. Mäki ei ollut kovin helppo hypätä, mutta oli tosi kiva hiihtää kun yleisöä oli paljon. Palkintojenjako oli hieno ja saimme palkinnot yhdistetyn maailman kärkimiehiltä. Niin ja oli mukava kuulla Maamme-laulu”.

Poikien 14-sarjassa Ounasvaaran Hiihtoseuran Wille Karhumaa lähti ladulle yli minuutin kärkeä jäljessä 18. sijalta. Karhumaa teki väkevän päivätyön hiihdossa ja saavutti kolmannen sijan tiukan taistelun jälkeen. Ylistaron Topi Kuusisto oli kilpailun 17. nostaen sijoitustaan vahvan hiihdon ansiosta 14. pykälää mäkiosuudelta. Tämän sarjan kolmas suomalaisnimi Atte Kettunen Jyväskylästä ei päässyt kilpailuun loukkaannuttuaan ennen kilpailujen alkua.

Wille Karhumaalle jäi kisasta hieman hampaankoloon. ”Viime vuoden voittoa lähdin puolustamaan. Hyppy ei oikein kulkenut ja jouduin siksi lähtemään hiihtämään liian kaukana kärjestä. Hienoa oli päästä palkinnoille, mutta harmittaa kun kakkossija jäi muutamasta sekunnista kiinni. Toisten poikien neloisvoitto oli kanssa upea juttu” kertoo Karhumaa.

Joukkueenjohtaja Antti Kuisma pitää saavutusta hämmästyttävänä: ”Tiesin meidän poikiemme olevan kovassa kunnossa, mutta siitä huolimatta suoritus on kova. Yhdistetyn taso on euroopassa korkea ja menestyminen näissä kansainvälisissä ympyröissä vaatii täydellistä onnistumista.” Kuisma pitää menestyksen yhtenä kulmakivenä yhdistetyn nuorten LIDL-valmennusryhmää, joka on tarjonnut nuorille hyvän tuen omaehtoisen harjoittelun lisäksi. ”LIDL-valmennusryhmän ansiosta pojat pääsevät vuoden aikana kuudesti harjoittelemaan kokonaisen viikon yhdessä Vuokatissa. Tämä pitkäjänteinen juniorityö tuottaa nyt tulosta.” pohtii Kuisma.