9.9.2017← Takaisin

Nuoret miehet mallikkaisiin suorituksiin mäkihypyn kesä-GP:llä

Suomen mäkihyppymaajoukkueen nuorisoketju onnistui erinomaisesti Venäjän kesä-GP:llä. Tsaikovskin HS140-mäestä hypätyssä kilpailussa Andreas Alamommo oli 11:s ja Eetu Nousiainen 20:s. Molemmat ylsivät uran parhaisiin tuloksiin.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen rovaniemeläinen Alamommo oli 17:ntenä. Onnistunut toinen hyppy nosti miehen lähelle top10-sijoitusta. Alamommo hyppäsi 127 ja 133 metriset hypyt.

”Tällä hetkellä oma rento tekeminen riittää aika hyvin. Koko ajan hyppääminen on mennyt eteenpäin ja kesän Continental Cupin kisoista on tullut lisää luottamusta, että oma hyppy riittää eikä tarvi yhtään yrittää enempää kuin pystyy. Summattuna kaikki asiat yhteen, hard work pays off”, sanoi tyytyväinen Alamommo.

Myös Eetu Nousiainen oli iskussa tänään ja saalisti ensimmäiset kesä-GP-pisteensä. Nousiaisen ensimmäinen hyppy kantoi 121,5 metriä, mutta paransi reippaasti toisellaan ja hyppäsi 129 metriä.

”Karsinnan fiaskoa lukuunottamatta olen tyytyväinen päivään. Kisahypyt oli jo lähellä treenien hyppyjä, erityisesti toisen kierroksen hyppy. Pikkuhiljaa alkaa päähän iskostua tieto siitä, että keulalla ei todellakaan tarvitse tehdä mitään ylimääräistä vaan omat hypyt riittävät jo nyt kamppailemaan top20 sijoista”, sanaili iloinen Nousiainen.

Maajoukkueen päävalmentaja Andreas Mitter oli erittäin tyytyväinen haastavissa tuulioloissa hypätyn kisan tulokseen.

”Meillä on yksi nuorimmista joukkueista täällä, joka pystyi tänään tasaisiin suorituksiin. Poikien hypyt alkavat olla tasaisia ja tänään Andreas ja Eetu pystyivät kahteen hyvään hyppyyn. Antilla oli eniten epäonnea tänään, hän ei ollut omalla tasollaan”, Mitter kertasi kilpailun jälkeen.

Edellisessä kesä-GP-kisassa 10:nneksi sijoittunut Antti Aalto oli tänään 40:s.

Kilpailun voittoon hyppäso Slovenian Anze Laniesk ennen Venäjän Evgeniy Klimovia ja Denis Kornilovia.

Kesä-GP jatkuu huomenna sekä naisten että miesten kilpailuilla. Naisten kilpailu alkaa 8:45 suomen aikaa ja miesten klo 14:00.