10.12.2017← Takaisin

Nousiaiselle ensimmäiset maailmancupin pisteet yhden kierroksen kisassa Titisee-Neustadtissa

Eetu Nousiainen oli paras suomalainen, 25:s vaikeissa oloissa hypätyssä yhden kierroksen mäkikisassa Saksan Titisee-Neustadtissa. Nousiainen ansaitsi myös ensimmäiset henkilökohtaiset maailmancupin pisteensä.

Kilpailun alku viivästyi lumisateen ja vaihtelevien tuulten vuoksi puolitoista tuntia. Kierroksen alku hypättiin kovassa vesisateessa, mikä tosin taukosi parinkymmenen hyppääjän jälkeen. Myös lähtölavaa muutettiin rajusti. Kierros aloitettiin lavalta kahdeksan ja viimeinen hyppääjä tuli alas lavalta 12.

Nousiainen jatkoi tänään jo koko viikonlopun ajan esittämiään tasaisia perustason hyppyjään. Vaikka kilpailu typistyi yhden kierroksen mittaiseksi, oli mies kuitenkin tyytyväinen pystyessään haastavassa kelissä kohtuullisesti onnistuneeseen hyppyyn.

”Kyllähän siihen (tulokseen) tyytyväinen olen. Sain vielä pidettyä homman kasassa siihen nähden, että se oli neljäs kerta, kun tornissa kävin. Sain myös tehtyä lähestulkoon omantasoisen hypyn”, mietti Nousiainen.

Tuuliolot vaihtelivat myötäisestä vastaiseen koko kilpailun ajan. Nousiaiselle osui lotossa kohtuullinen tuulirako.

”Aika lotto-keliä näytti olevan. Mulla ei nyt ihan hirveän huono rako ollut, mutta muutamilla minun jälkeen kyllä. Sääliksi kävi”, pyöritteli Nousiainen.

Päävalmentaja Andreas Mitter näki Titisee-Neustadtin viikonlopussa paljon hyvää. Jo alusta alkaen hypyt suuntautuivat oikeille raiteille.

”Tämä viikonloppu oli askel eteenpäin. Jo ensimmäisistä harjoituksista homma alkoi mennä parempaan suuntaan koko tiimillä. Perjantain karsinnan jälkeen meillä oli hyvä mahdollisuus myös siihen, että jokainen olisi saanut pisteitä tänään henkilökohtaisessa kilpailussa. Tänään kuitenkin oli vaikeaa tuuliolojen kanssa sekä vähän huonoa tuuriakin. Meillä oli alempi lähtölava kuin maailmancupin kärjessä olevilla”, sanoi Mitter kisan jälkeen.

Andreas Alamommo oli 102,5 metrisellään 35:s ja Antti Aalto 105,5 metrisellä 42:s. Janne Ahonen epäonnistui täysin hypäten 98 metriä ja päätyen sijalle 45.

Kilpailun voitti Saksan kovakuntoinen Richard Freitag (128.4p) ennen maanmiestään Andreas Wellingeriä (126p) ja Norjan Daniel Andre Tandea (122.5p).

Suomen mäkijoukkue matkustaa huomenna maanantaina Engelbergiin ja harjoittelee siellä viikon valmistautuen ensi viikonlopun kisaan.