9.3.2012← Takaisin

Naisten mäkihypyn maailmancup päättyi ennätyshyppyihin Holmenkollenilla

Naisten mäkihypyn ensimmäinen maailmancup-kausi päättyi USA:n Sarah Hendricksonin ylivoimaiseen voittoon. Hendrickson voitti kauden 13 kilpailusta 9, sijoittui kolmesti toiseksi ja kerran 9:nneksi. Julia Kykkänen sijoittui kokonaiskilpailussa 29:nneksi.

Naisten mäkihypyn maailmancupin finaali hypättiin perjantaina 9.3.2012 Holmenkollenin Midtstubakken mäessä (HS 106). Hendrickson hyppäsi finaalin voittoon siirtäen ensimmäisellä kierroksella Midtstubakkenin mäkiennätyksen nimiinsä 104 metriä kantaneella hypyllään. Toisella kierroksella ennätysmetrien hallinta siirtyi Japanin Sara Takanashille, joka venytti ennätyslukemat vuorostaan 108 metriin. Takanashi sijoittui finaalikisassa toiseksi ja Norjan Anette Sagen kolmanneksi. Hendrickson varmisti voittonsa toisen kierroksen 99 metrin hypyllään. Suomen Julia Kykkänen ei päässyt sivutuulessa toiselle kierrokselle. Kykkäsen sijoitus oli finaalissa 38.

Monivaiheinen kilpailutalvi on jälleen takana 17-vuotiaalla Julia Kykkäsellä. Kykkänen urakoi kaikki maailmancup-kilpailut läpi ollen seitsemässä kisassa maailmancupin pisteillä. Paras sijoitus 14. tuli kauden avauskisoissa Lillehammerissa. Maailmancupin kokonaiskilpailussa Kykkänen sijoittui 29:nneksi. Talven onnistumisiin lukeutuu myös nuorten MM-kilpailujen 8. sija Turkin Erzerumissa.

Julia Kykkänen harmitteli kauden päättymistä tällaiseen hyppyyn.
    - Se on nyt siinä tämä kausi. Hyvä hyppy, mutta pitää sitten mennä kääntämään suksea kantilleen sivutuulen puhaltaessa. Lennä siinä sitten, ei se oikein kantanut. Harmittaa vähän lopettaa kausi tällaiseen hyppyyn, Julia totesi finaalikisan jälkeen.

Kilpailukaudella on ollut onnistumisia, mutta parannettavaakin jäi.
    - Kausi olisi voinut olla tasaisempi. Jotkut kisat on mennyt ihan hyvin ja muutama ihan floppi. Vanhemmissa mäissä en päässyt oikein yhteisymmärrykseen ylämäen laskuasennon kanssa. Siinä riittää parannettavaa, summasi Kykkänen kauttaan.

Kilpailutahti on ollut tiivis kauden lopussa. Nyt kauden päätyttyä on levon vuoro ja viikon päästä Planicaan.
    - Tänään lennetään kotiin. Sitten suunnitelmissa on että nukun, ja sitten nukun vielä vähän lisää. Ensi viikolla lähden katsomaan sitten Planicaan lentomäen kisoja, kertoi Kykkänen seuraavien päivien suunnitelmistaan.