30.12.2012← Takaisin

Mäkiviikon ensikertalainen hyppäsi 49. sijalle

Lauri Asikainen hyppäsi sunnuntaina Obertsdorfin HS137-mäen kisassa sijalle 49. Mäkiviikon ensikertalaisella oli avauskierroksen parikilpailussa vastustajanaan Tshekin Roman Koudelka. Asikaisen ensimmäisellä kierroksella takatuulessa hypätty hyppy kantoi 113,5 metriä. Koudelka hyppäsi 116 metriä. Asikainen hävisi tshekkiläiselle ensimmäisellä hyppykierroksella ja lopputuloksissa Asikaisen hyppy riitti 49. sijaan.

”Hypyssä ei ollut tarpeeksi kantoa. Keulalta olisi pitänyt päästä paremmin irti, jos olisi halunnut tulla mitoille”, kommentoi Asikainen.

Mäkiviikolla kilpailun toiselle kierrokselle selviytyvät kisaparinsa voittajat sekä viisi parasta parilleen hävinnyttä.

Norjan Anders Jacobsen voitti kisan 139 metrin hypyllä. Toiseksi tänään hyppäsi Itävallan Gregor Schilierenzauer ja kolmannen sijan vei Saksan Severin Freund.

Jacobsen johtaa tällä hetkellä mäkiviikkoa 11,6 pisteen erolla Schlierenzaueriin.

Ville Larinto, Olli Muotka ja Sami Niemi harjoittelivat sunnuntaina Itävallan Seefeldissa. Harjoitusten tarkoituksena oli treenata miesten tekniikkaa kuntoon ennen mäkiviikon seuraavia osakilpailuja.

Mäkiviikko jatkuu huomenna Garmisch-Partenkirchenin karsintakierroksella.