Uutisen päiväys

28.3.2019← Takaisin

Mäkihypyn ja yhdistetyn kotimaiset kilpailukaudet huipentuvat Koillismaalla

Mäkihypyn ja yhdistetyn kilpailukaudet päätetään tulevana viikonloppuna Koillismaalla. Perjantaina kamppaillaan pienmäen SM-mitaleista Taivalkoskella ja lauantaina siirrytään 90 kilometrin päähän Rukalle, jossa jaetaan SM-mitalit suurmäessä. Kisoissa on mukana molempien lajien parhaimmisto ja luvassa on tiukkoja taisteluita.

Mäkihypyssä koko kauden hyvässä vireessä ollutta Antti Aaltoa lähtevät haastamaan muut maajoukkuehyppääjät, mutta myös Koillismaan parhaimmisto, Juho OjalaKalle Heikkinen ja Jonne Veteläinen ovat varmasti kotimaisemissa hyvässä iskussa. Rukalla yksi mielenkiintoinen kamppailu on Ahosen perheen mäkiherruus, kun myös Janne Ahonen laittaa numeroliivin rintaan ja koittaa liitää pidemmälle kuin poikansa Mico Ahonen.

Naisissa Julia Kykkänen ei osallistu taisteluun SM-mitaleista, mutta muutoin kärkinimet Susanna ForsströmJenny Rautionaho ja Julia Tervahartiala ovat mukana. Tervahartiala ei osallistu suurmäen kilpailuun. Taivalkosken pienmäen SM-kilpailussa pitkiä hyppyjä tavoittelee myös järjestäjäseuran, Taivalkosken Kuohun, Annamaija Oinas. Oinas on mukana myös yhdistetyn alle 18-vuotiaiden sarjassa, jossa hänellä on puolustettavanaan SM-kulta.

Yhdistetyssä kovin ennakkosuosikki lienee viime viikkoina kovaan iskuun päässyt Ilkka Herola, mutta sanansa on sanottavana myös Eero HirvosellaLeevi Mutrulla ja Arttu Mäkiaholla. Ja mihin yltää helmikuun SM-kisoissa hopeaa napannut Otto Niittykoski

Viikonloppuna kilpailuissa mukana nähdään myös kansainvälisiä urheilijoita. Taivalkosken kisoja värittää Mika Kojonkosken johdolla Pekingin olympiakisoihin 2022 valmentautuva Kiinan nuori mäkihyppyjoukkue. Taivalkoskella jo aikaisemminkin harjoitellut Korean yhdistetyn olympia- ja MM-edustaja Je Un Park osallistuu yhdistetyn kilpailuihin perjantaina ja lauantaina.
 

Kilpailuaikataulut

Perjantai 29.3., Taivalkoski

11.00 HS80 N yleinen, M yleinen ja M18 
13.15 Palkintojenjako
13.30 HS52 N18 
15.00 Yhdistetyn hiihto-osuudet
16.30 Palkintojenjako

Lauantai 30.3., Ruka

12.30 HS142 - järjestyksessä yhdistetty, M18, N yleinen ja M yleinen
Mäkikilpailun palkintojenjako heti kilpailun päätyttyä.
15.00  Yhdistetyn hiihto-osuus 10 km
Yhdistetyn palkintojenjako heti kilpailun päätyttyä.

Mäkihyppy - #sjteamfin FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä

Yhdistetty - #ncteamfin FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä

Kuva: SHL / Jesse Väänänen